Перше україномовне онлайн-радіо «Козачок», яке стартувало торік у Лондоні,  привітало тернопільських поетів Раїсу Обшарську (Чортків) та Володимира Кравчука із презентацією спільної книжки під незвичною назвою «ВІР», яка згори вниз прочитується іменами вже згаданих майстрів пера. Це на обкладинці. А перегорнувши її, читаємо переконливо-оптимістичну ще одну назву «Вір поезії». І це надихає!
Поетична збірка вийшла друком у тернопільському видавництві  «Тернограф» за фінансової підтримки ТОДА та Тернопільської обласної ради. У лаконічній анотації до книжки йдеться про  те, що вона написана у співавторстві двох відомих українських поетів як своєрідна інновація. Хтось з авторів ставив тему, проводив сюжетну лінію, інший – поглиблював, домислював. У них переважають світлі людські почуття, взаємовідносини, а також злободенні теми сьогодення.
Замість звичної передмови читач побачить і прочитає діалог поетів «Суголосся сердець». Раїса та Володимир запитують одне в одного як писалося, про що книжка, які нові емоції та почуття викликала спільна творчість тощо. Якщо для Володимира Кравчука ця «книжка чуттєва, про віру в добро, світло душевних поривань, чистоту помислів і неосяжну Любов», то для Раїси Обшарської  «книга, наче барвистий квітник, де кожен вірш – маленька квіточка, що має чуттєве забарвлення. Сум і радість, щастя і біль, любов і розлука переплелися у наших поезіях». Щодо мене, то в цій збірці дивовижне поєднання чоловічої та жіночої енергій через Слово. Так і хочеться, перефразувавши рядок з вірша відомого українського класика, сказати: так ніхто не писав! Віднині книга на поличках тернопільських бібліотек. Читайте, насолоджуйтесь поетичною мелодикою і ритмом двох талановитих сердець.
f06e62b7505bdc8c646e5726a3a72b2e
Джерело: TeNews 
Автор : Валентина Семеняк

Від admin