0-25-e1558091456467Дуже смачні, ніжні овочеві котлети на кожен день допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню. Робити ми їх будемо без грама м’яса, що ніяк не зіпсує смак.
Поєднання сиру, кабачків і баклажанів виходить незрівнянним: нереальна смакота, яку не описати словами. Уявіть, скільки користі в такій страві: адже всі продукти містять необхідну кількість вітамінів і мікроелементів. Овочі, нарізані невеликими кубиками, встигають добре просмажитися, а сир робить закуску ніжною і повітряною. Загалом, говорити можна нескінченно довго: але поки не спробуєш, смак оцінити не зможеш, пише Копилка.

Склад продуктів:

  • один баклажан;
  • один молодий кабачок;
  • два солодких болгарських перці;
  • 300 грам сиру,
  • три сирих курячих яйця;
  • чотири столові ложки борошна;
  • сіль.

Овочеві котлети на кожен день: покроковий процес приготування

  1. Баклажан промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо маленькими кубиками.
  2. У миску викладаємо сир будь-якої жирності і консистенції (не солодкий), додаємо до нього нарізані баклажани.
  3. Один невеликий молодий кабачок промиваємо, відрізаємо кінчики (від шкірки його можна не очищати, я її завжди залишаю), нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.
  4. Один великий солодкий болгарський перець (або дві штуки середнього розміру), очищений від насіння і перегородок, нарізаємо, так само маленькими кубиками.
  5. Відправляємо перець в миску, все солимо за смаком (у мене йде половина чайної ложки солі), вбuваємо туди ж курячі яйця. Все добре перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин: овочі за цей час пустять сік.
  6. Через півгодини всипаємо в миску борошно, розмішуємо.
  7. В окрему тарілку насипаємо борошно: вона нам знадобиться для обвалки.
  8. Беремо по столовій ложці (з гіркою) овочевої маси для котлет, викладаємо в тарілку з борошном, добре обвалюємо. Формуємо котлети такої форми, яка для вас більш звична.
  9. На сковороду наливаємо олію (можна використовувати ароматне домашнє масло), розігріваємо її  і відразу викладаємо котлети.
  10. Смажимо на невеликому вогні, з двох сторін, до золотистої скоринки.

Овочеві котлети на кожен день, з кабачків, баклажанів і сиру, дуже смачні і в теплому, і в холодному вигляді (мені другий варіант навіть більше подобається). Їх можна подавати зі свіжими овочами, пікантним соусом або гарніром (будь-яким, на ваш смак).
Приємного всім апетиту і щедрого літа.
0-25-e1558091456467

Від admin