Відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та відзначення 100 – річчя подій Чортківської офензиви.
Заступники голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик та Світлана Беспоповцева, міський голова Володимир Шматько, його заступник Роман Тимофій, начальниця Управління культури, релігії та туризму Ольга Дембіцька, заступник голови Чортківської РДА Йосифа Овод, працівники міської ради, райдержадміністрації, представники громадських організацій обговорили ряд питань щодо організації святкування 100-річчя подій наступальної військової операції Української Галицької Армії.

В ході засідання було встановлено формат, визначено час і місце проведення фестивалю «Чортківська офензива», який проходитиме 7-9 червня.
Вирішено, що святкування розпочнуться у селі Ягільниця. У п’ятницю, 7 червня, виступом духового оркестру відбудеться відкриття фестивалю, планується також проведення військово-патріотичної теренової гри.
Наступний день фестивалю пройде у Чорткові. У сесійній залі міської ради Петро Федоришин презентуватиме нову книгу про історію міста, на Ринковій площі діятиме Галицький ярмарок. На вечір на площі Героїв Євромайдану запланована концертна програма.
Неділя для гостей свята розпочнеться із наукової конференції в Бучацькій Єпархії УГКЦ, потім священнослужителі відправлять поминальну панахиду на центральному кладовищі міста. Також третього фестивального дня у парку культури та відпочинку ім. І.Франка відбудеться масштабна реконструкція бою та концерт.
Остаточна програма фестивалю буде розміщена на сайті Чортківської міської ради.
21062018_29

Від admin