Днями на Гаївському перехресті встановили висотні обмежувачі руху для того, щоб зупинити проїзд великогабаритним та важковаговим транспортом.
Оскільки водії вантажівок та фур не дотримуються правил дорожнього руху та не зважають на дорожні знаки, які вказують на заборону проїзду через аварійний міст великогабаритним транспортом, нещодавно там були влаштовані габаритні ворота. Проте, це не зупинило водіїв-порушників і вони продовжували рух Гаївським мостом, пошкодивши висотні обмежувачі.
У зв’язку з цим, на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було прийняте рішення про повторне встановлення габаритних обмежувачів руху, висотою 2, 5 м., а водіїв великогабаритного транспорту, що і надалі нехтуватимуть дорожніми знаками та намагатимуться проїхати Гаївським мостом, відділ технічного нагляду буде фіксувати та подавати на них заяву у правоохоронні органи.
Нагадаємо, з 1 травня у Тернополі розпочалися роботи з часткового демонтажу аварійного Гаївського мосту, у зв’язку з чим тут були змінені правила дорожнього руху. Зокрема, рух на існуючій ділянці шляхопроводу у напрямку вулиць Об´їзна-Протасевича дозволеней виключно легкового автотранспорту в режимі двохстороннього руху відповідно до затвердженої схеми організації дорожнього руху, а з метою недопущення руху великогабаритного транспорту через міст, тут встановлюються висотні обмежувачі руху.
Також, зі сторони вулиці Гайової (на роздоріжжі у напрямку до села Великі Гаї) облаштоване кругове перехрестя для тимчасового кругового руху автомобілів, а об’їзд великогабаритних транспортних засобів проходить неподалік ТРЦ «Подоляни» через Львівську трасу, а також вулицями Микулинецькою та Гайовою.
obmeguvachiruhugaivskiymistternopil

Від admin