З 1 квітня по 3 травня на території Тернопільщини тривав місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Як зазначив начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Тернопільського відділу поліції ГУНП в області Федір Біньковський,- основна його мета виявлення та вилучення з незаконного обігу небезпечних предметів, які неофіційно перебувавали у громадян.
– У вказаний термін краяни мали можливість добровільно здати предмети з обмеженим обігом, та в подальшому після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю й використовувати її на законних підставах, – розповів поліцейський.
Загалом протягом тридцяти днів жителі Тернопільщини здали 217 одиниць зброї, серед якої 96 мисливської гладкоствольної, 40 одиниць холодної зброї, з яких 73 перебували у законному обігу й 3695 боєприпасів.
Серед іншого мешканці краю принесли 29 спецзасобів, зокрема 24 одиниці газової зброї та 5 пристрої з гумовими кулями.

Правоохоронці нагадують, що за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів законодавство передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

 ad77c52775c7c7b2e8d23471d710fad9 (1)

 

Від admin