Тридцять унікальних тюльпанових дерев на алеї «Герої не вмирають», що на набережній Тернопільського ставу, висадили очільник Тернополя Сергій Надал та родини загиблих Героїв Небесної Сотні та АТО. Про це повідомляє прес-служба міської ради Тернополя.
nadal-tulp-derevo-2019-2
Як зазначає міський голова, ці дерева стануть не лише окрасою міста і матимуть екологічну функцію, а й слугуватимуть «живою» пам’яттю про наших захисників, які віддали життя за Батьківщину.
«Герої не вмирають, як і цвіт тюльпанового дерева, який не зникає впродовж усього року, аж до наступної весни», – додає Сергій Надал.
nadal-tulp-derevo-2019-1
У Тернополі алею «Герої не вмирають» було закладено у попередніх роках та висаджено тут понад сорок саджанців екзотичних порід. Проте згодом більшість із молодих дерев були пошкоджені вандалами, тому міський голова закликає тернополян та гостей міста дбайливо і відповідально ставитися до зелених насаджень.
Акцією з висадження тридцяти тюльпанових дерев завершився цьогорічний двомісячник благоустрою, в рамках якого місто поповнилась понад 4 тисячами  зелених насаджень.
Нагадаємо, що, за планами мерії Тернополя, загальна площа зелених насаджень становитиме 40% від усієї території міста. Таке завдання поставив міський голова Сергій Надал, і це прописано у Концепції комплексного озеленення міста. Тернополя.
 
За матеріалами ТМР

Від admin