На жаль, ніхто з нас не застрахований від того, щоб опинитися в кризовій ситуації, яка ніколи не була характерною для нашого життя. Виникнення небезпечних ситуацій, як правило загрожує життю людей, завдає великих матеріальних збитків. Статистика свідчить, що переважна кількість аварій, катастроф відбувається за свідомих чи несвідомих дій людини.


Головною причиною такого становища є низький рівень обізнаностінаселення з існуючою небезпекою техногенного і природного характеру.


24 квітня у рамках проведення Дня цивільного захисту в ЗОШ № 11 м. Тернополя психологами ДСНС у Тернопільській області Наталія Гесюкта Марія Шершньова було проведено практичне заняття з питань надання першої психологічної допомоги.


В ході бесіди було з’ясовано, що у випадку виникнення надзвичайної ситуації першу психологічну допомогу може надати будь-яка особа, яка фізично і емоційно здатна проявити піклування і підтримку постраждалим.
Учні 6-8 класів дуже уважно слухали рекомендації спеціалістів з кризових станів про те, як поводити себе у натовпі. Діти навчились прийомам захисту від агресивного скупчення, цікавились, як не заражатись настроєм натовпу. І, хоча ніхто з слухачів ніколи не перебував у загрозливому середовищі, діти все ж по фільмам і розповідях старших уявляли собі цю небезпечну ситуацію. 


В кінці розповідей психологів усі – і діти, і вчителі – впевнились в думці, що кожен повинен уміти захистити себе і товаришів, які опинилися в екстремальних умовах.

57750753_1293021310837386_3889457284438294528_n

Від admin