Вар 1+Студент Борис завжди швидко справляється зі справами, все встигає і добре висипається, що важливо для успішного навчання. Однокурсники тільки дивуються, просиджуючи ночі за комп’ютером з червоними від навантаження очима. У Борі свій секрет – нещодавно замінив старий роутер на новий, з технологією – dual-band WI-FI. Зовсім інша швидкість доступу, особливо це помітно вечорами, коли мережа перевантажена

Що таке dual-band WI-FI? І чому зараз люди, життя і робота яких повністю залежить від стабільного доступу і швидкості Інтернету, переходять на таку технологію. Ось що нам розповіли фахівці провайдера ВОЛЯ.

Чому у споживачів можуть виникати претензії до якості WI-FI? Причин декілька. Збільшилося навантаження на мережу. Нумо підрахуйте, скільки у вас в квартирі гаджетів, які підключені до мережі? Раніше був один комп’ютер, а зараз додалися ще ноути, смартфони, планшет. А роутер той самий, зі старою «начинкою» і можливостями. Складність полягає ще в тому, що все обладнання працює в мережі на одній частоті 2,4 ГГц, перевантажуючи її. Таку частоту використовують також мікрохвильові печі, радіо няні, бездротові телефони.

Фахівці знайшли вихід. Потрібно задіяти одночасно дві мережі. Одну, вже звичну нам з частотою 2,4 ГГц, а другу – з частотою 5 ГГц. Між такими мережами колосальна відмінність у швидкості передачі даних – практично в два рази! Якщо точніше, в діапазоні 2,4 ГГц максимальна швидкість в ідеальних умовах до 450 Мбіт / с, в 5 ГГц – 1 Гб / с. На роботу мережі 5 ГГц не впливають інші пристрої і сусідні мережі WI-FI – а подивіться скільки мереж бачить зазвичай ваш смартфон або ноутбук в квартирі сучасного багатоповерхового будинку! І не просто бачить, а реагує на них.

Як створити нову мережу? Фахівці ставлять запитання інакше: краще мати одразу дві мережі – вже звичну 2,4 ГГц і нову 5 ГГц. Для цієї мети створені дводіапазонні роутери WI-FI. Досвідчений користувач Інтернету напевно запитає: а чи всі гаджети можуть працювати в мережі з частотою 5 ГГц? Не всі, для застарілих моделей гаджетів потрібен зовнішній приймач Wi-Fi, який підтримує dual-band Wi-Fi. Якщо ж один з них не підтримує такий стандарт, його можна підключити до мережі 2,4 ГГц. Адже двохдіапазонний роутер забезпечує підтримку одразу двох мереж.

Новий роутер, як будь-яке сучасне, більш функціональне обладнання, коштує трохи дорожче звичайного роутера. Але для людей, у яких життя і робота повністю залежать від швидкості доступу до мережі, витрати виправдані.

До речі, Борис придбав таке обладнання у свого провайдера ВОЛЯ. Компанія не тільки продає дводіапазонні роутери дешевше роздрібної ціни, але й пропонує їх у розстрочку.

А з ВОЛЯ Борис разом ще зі школи. І розлучатися немає наміру. Адже за останні 4 роки провайдер поліпшив обслуговування і постійно модернізує мережу, тому його повністю влаштовує якість Інтернету і зручний сервіс.

Дмитро Кудименко

Вар 1+

Від admin