У Кабміні анонсували чергові перевірки всіх субсідіантів в зв’язку з завершенням опалювального сезону. Представники соціальних служб будуть звертати увагу на заборгованість і неофіційні доходи. Якщо людина має додатковий дохід, але не платить вчасно за отримані комунальні послуги, вона залишиться без субсидій. Також субсидій можуть позбавити тих, хто заборгував за комунальні послуги понад 340 гривень. В уряді повідомили, що перевірки будуть проводитися онлайн-методом.

У Міністерстві соціальної політики України заявили, що змінювати критерії для призначення житлових субсидій не планують. Тому істотного зменшення кількості субсідіантов в 2019-2020 роках не передбачається. Передає сайт Патріот України. При цьому в міністерстві уточнили, що субсидії живими грошима для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд гривень.

— Нинішня повна монетизація субсидій стала логічним продовженням системних кроків уряду щодо реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери, а також досягненню енергоефективності та енергонезалежності. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів. І такий принцип буде працювати на постійній основі, – заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За словами міністра, система монетизації діє без збоїв, і зараз напрацьовується інструментарій для контролю за реальною оплатою комунальних послуг монетизованими засобами.

гроші1

Від admin