У січні-березні 2019 року послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 380 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил (ООС), з них 23 особи з інвалідністю. Найбільше їх перебувало на обліку у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості – 87, Бережанській – 59, Шумській – 25, Козівській районних філій Тернопільського обласного центру зайнятості – 23 особи.

Про це повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.
45 учасників АТО (ООС) вдалося працевлаштувати, з них 3 – за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 2 – відкрили власний бізнес, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 3 – були забезпечені тимчасовою роботою.
10 колишніх воїнів скористалися можливістю пройти перепідготовку, за професією електрогазозварник; проходили курси цільового призначення за напрямом«Підприємець-початківець», «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі, обробка землі»; стажувались у роботодавців за професіями: оператор комп’ютерного набору, пекар, тракторист-машиніст с/г виробництва, муляр, верстатник деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами. Після закінчення профнавчання 83,3% демобілізованих учасників АТО (ООС) уже працюють.
На 1 квітня 2019 року для 272 колишніх воїнів продовжується пошук підходящих місць праці.
робота

Від admin