Керування транспортним засобом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння є найбільш тяжким порушенням у сфері безпеки дорожнього руху, а наслідки такого керування можуть бути надзвичайно трагічними.

Водії, які сідають за кермо у нетверезому стані, достеменно не розуміють, що за кермом поводяться самовпевнено, оскільки у них знижується реакція та адекватно сприймати дорожню обстановку і відповідно відреагувати на неї не можуть. Як наслідок – травмовані люди та загублені життя.

Від початку 2019 року тернопільські патрульні склали 218 протоколів на водіїв, які перебували за кермом транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння.

Нагадуємо, що за керування транспортним засобом у стані сп’яніння водій несе адміністративну відповідальність згідно статті 130 КУпАП:

✒️На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.

✒️Якщо, водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП,
тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень
та позбавлення права керування на 3 роки.

✒️У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Не сідайте за кермо у стані сп’яніння. Нехай ваша порядність та свідомість будуть вищими.

поліція

Від admin