«Водна арена Тернопіль» – це об’єкт, на завершення якого чекає не лише Тернопільська область, а й вся Україна. Адже такого рівня спортивного комплексу в Україні досі не було. Загальна вартість будівництва – майже 70 млн. грн. Вперше за роки незалежності нашої держави розвиток спортивної інфраструктури став можливим завдяки активній позиції керівництва держави та області, – інформує прес-служба ОДА.

barna-vodna-arena-04-2019-2

Наразі уже зведено трибуни, адміністративне приміщення, будують суддівську вишку, укріпили берегову лінію, прокладають дорогу вздовж каналу і трибун.

«Ми поставили питання, щоб до серпня місяця перша черга об’єкта була вже здана, щоб люди вже за підсумками минулого року побачили роботи, на які спрямовано вже майже 17 мільйонів гривень, в тому числі 10 мільйонів 16 тисяч гривень з державного бюджету. І хлопці і дівчата, котрі займаються водними видами спорту, могли би вже використовувати цю інфраструктуру», – наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

barna-vodna-arena-04-2019-1

Відтак, у 2019 на даний об’єкт заплановано виділити майже 17 млн. грн. За ці кошти завершать будівництво трибуни, дороги, стартової та фінішної вишок, а також облаштують благоустрій частини території.

«Нам важливо виходити на відповідний рівень міжнародного стандарту, який дозволить проводити світові змагання з водних видів спорту у Тернополі. Бо «Водна арена Тернопіль» – це не лише об’єкт на завершення якого чекає вся область, а й вся Україна. Адже такого рівня спортивного комплексу в Україні досі не було», – зауважив голова ТОДА.

vodna-arena-04-2019-1

На тому, що «Водна арена Тернопіль» буде основним центром підготовки веслувальників, аналогів якому немає в Україні, наголошує директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту Тернопільської міської ради Богдан Балабан. «Веслувальний спорт популярний в області та є одним із основних, завдяки якому про Тернопільщину знають в Україні та Європі. Щоправда, це дорогий вид спорту, тому що дорогий інвентар та обладнання», – розповідає директор ДЮСШ і водночас додає, що уже на новому веслувальному каналі буде змога проводити змагання міжнародного рівня. – У 2022 році уже запланований чемпіонат світу з веслування на драганботах (човен-дракон, – ред.). Думаю, Тернопільщина справиться, і ми проведемо ці змагання на «відмінно», й надалі Тернопіль буде розглядатися постійно в міжнародному календарі для проведення міжнародних змагань», – зазначив Богдан Балабан.

Від admin