Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи» на Тернопільщині як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган створять Молодіжну раду при обласній державній адміністрації.

Її головна мета – забезпечити участь молоді в управлінні державними справами, здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері молодіжної політики, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з молоддю, врахування думки молоді під час формування та реалізації державної молодіжної політики.

Установчі збори з формування складу молодіжної ради при Тернопільській обласній державній адміністрації відбудуться 30 травня о 15.00 год. у приміщенні обласної ради (м. Тернопіль, вул. М. Грушевського, 8, каб.532).

Зокрема, склад молодіжної ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі молодіжної ради та запропоновані інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад молодіжної ради буде визначено установчими зборами на строк у два роки.

Слід зауважити, що до складу молодіжної ради можуть входити громадяни України, які є:

– представниками молодіжних консультативно-дорадчих органів при сільських, селищних, міських, районних у містах радах, утворених на території регіону;

– представниками інститутів громадянського суспільства, що провадять діяльність у молодіжній сфері, які зареєстровані в установленому порядку та/або провадять діяльність на території регіону (за згодою);

– представниками органів студентського та учнівського самоврядування та їх обласних об’єднань.

Чисельність представників молодіжних консультативно-дорадчих органів при сільських, селищних, міських, районних у містах радах, утворених на території регіону, становить не більш як 60 % загальної чисельності членів молодіжної ради.

До складу молодіжної ради може бути обрано не більше одного представника від кожного інституту громадянського суспільства, що виявив бажання увійти до складу молодіжної ради.

Тож для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

– прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу молодіжної ради;

– біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;

– копія виписки  з  Єдиного  державного реєстру підприємств та організацій    та   витяг   із   статуту   (положення)   інституту громадянського  суспільства  щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;

– інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних.

Документи приймаються ініціативною групою до 30 квітня 2019 року включно (окрім вихідних та святкових днів) за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, буд.8, каб. № 554, управління сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації, з 8.00 до 17.15 год.

Телефон для довідок: 52-31-84.

Контактна особа: Арсен Ляхоцький (e-mail: ternopilmolod@ukr.net).

08D5D243-E000-4E5D-8588-A43730CA64AD

Від admin