Кінологічний центр Нацполіції Тернопільщини відвідали школярі з Чортківського району. Під час заходу діти не тільки познайомились зі специфікою служби кінологів, а й мали змогу перевірити навички поліцейських собак.


Співробітники кінологічного центру провели для школярів екскурсію по території підрозділу та познайомили зі службовими собаками. На службі у Тернопільському кінологічному центрі 23 помічники.
Гості мали змогу побачити, як працюють чотириногі напарники поліцейських в залежності від своєї спеціалізації. Собаки проходили смугу перешкод, затримували злочинців, шукали вибухівку.
Начальник центру Віталій Жилка розповів учням про особливості роботи працівників служби та про тренування собак.

– Наші вихованці не тільки допомагають розкривати злочини а й відбули вже чимало ротацій. Собаки – відмінні бійці в будь-яких умовах, розповів керівник. – Свої успіхи чотирилапі не раз підтверджували і на змаганнях серед кінологів.

Любов до собак – чи не головне у цій професії, зазначає кінолог Микола Крайник. Це не тільки робота, зазначає правоохоронець, це вміння знаходити спільну мову з собаками.

– На службі я вже 10 років. І знаю точно – аби виховати хорошого службового собаку, потрібні лише терпіння і любов до чотирилапого. Адже він добре відчуває настрій господаря.
Своє захоплення від службових собак висловлювали й учні. Юні гості радісно фотографувалася з вірними помічниками, цікавилася правилами їх дресирування.

За яскраві враження та щирі посмішки працівникам поліції подякували й вчителі.

kinolog (1)

Від admin