Міський голова Сергій Надал привітав учасників першої сесії загальноукраїнської освітньої програми  «Школа молодіжних лідерів громад», які цими днями прибули до Тернополя з 12-ти областей України для того, щоб поділитися власним досвідом та отримати нові знання і навички для ефективної роботи з молоддю.

«Понад вісім років при Тернопільській міській раді діє Молодіжна міська рада, що є її консультативно-дорадчим органом з питань молодіжної політики, також щорічно проводиться набір до Школи помічника місцевого депутата, а понад 70 заходів, ініційованих молодіжними громадськими організаціями міста, отримують постійну підтримку зі сторони міської ради, – відзначає Сергій Надал. – Дуже приємним є те, що у Тернополі молодь почала брати активну участь у проектах «Громадського бюджету», виграючи не лише серед малих проектів, а також серед тих, вартість яких складає понад 1 млн. грн. А усім відомий музичний фестиваль «Файне місто», який був ініційований молоддю і підтриманий міською радою,  сьогодні є самодостатнім успішним проектом, знаним не лише в Україні, а й за кордоном».

Один з організаторів програми, керівник «Освітньо-аналітичного центру розвитку громад» Максим Черкашин зазначає, що програма «Школа молодіжних лідерів громад» покликана для того, щоб підготувати фахівців, які формують і реалізовують молодіжну політику.

«Якщо минулого року ми працювали лише з об’єднаними громадами Західної України, то цього року в проекті беруть участь учасники зі всієї України. Відмінність цієї програми від інших освітніх програм полягає в тому, що вона є комплексною, і її результатом буде- підготовка стратегії розвитку молоді в їхніх об’єднаних громадах, – додає Максим Черкашин.

Довідка. Проект “Школа молодіжних лідерів громад” реалізовується громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки ULEAD з Європою. Програма, тривалістю вісім місяців, включає три освітні сесії, впродовж яких кращі тренери на науковці України навчатимуть ефективно працювати з молоддю, створювати та реалізовувати проекти і співпрацювати з активними членами громади.

shkolamolodignogo-liderstva2019-4

Від admin