Початок другого місяця весни прийде з прохолодною погодою, температура повітря знизиться на кілька градусів у порівнянні з березнем.

Про це розповіла співробітник кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, – пище “Акценти”.

За її словами, з кінця березня – початку квітня слід чекати навіть заморозків уночі.

Але вже після 10 квітня слід чекати справжнього літнього тепла, температура повітря перевищить норму та подекуди сягне до +28°. Це за умови сонячних днів. Через хмарність температура може опускатись до +22 градусів пише Знай юа.

Варто відзначити, що загалом, по всій Україні у квітні середня місячна температура буде вищою на 2 градуси. В залежності від регіону температура буде від +9° до + 11°за Цельсієм.

За прогнозами метеорологів, на початку травня також буде висока температура, а після 20 травня можливе похолодання з рясними дощами, шквальними вітрами також можливий град.

Початок літа буде не спекотним, також ймовірно дощитиме.

У травні середньомісячна температура повітря буде вище на 2-3 градуси і становитиме від +15-17° на заході і до +17-18° на решті території країни.

А кількість опадів буде поступово зменшуватися і в цілому в квітні їх буде не багато, а особливо з другої половини місяця. З середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра в день.

6487f1c455ffe5488eb5eafba8742caf

Від admin