Цьогоріч Тернопільська обласна бібліотека для дітей підтримала ідею колег зі Львова й ініціювала проведення Дня читання у бібліотеках для дітей Тернопільщини. Ідея акції дуже проста: щорічно 20 березня в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос заздалегідь обрану одну і ту ж книгу.

 

Цього дня у нашій книгозбірні лунав гучний дитячий сміх, безліч запитань і все це завдяки голосним читанням книги славетного українця Івана Франка «Коли ще звірі говорили», якій у 2019 році виповнюється 120 років.

 

З метою привернення уваги до багатої дитячої літературної спадщини Каменяра на захід завітали відомі люди краю, представники різних професій, а саме: начальник управління культури облдержадміністрації – Григорій Шергей; молодіжний мер міста Тернополя – Леся Голик; лейтенанти патрульної поліції Олександра Мялковська та Ігор Івасів; підполковник поліції, начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності – Петро Тихович; голова Тернопільського офісу «Асоціація Жінок України «Дія» – Ольга Шахін; волонтерка, керівник соціального проекту «Одежина» – Яна Шкуратова.

 

Спеціальним гостем заходу стала Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, яка в рамках голосного читання познайомила дітей із Франковою казкою «Лисичка і Рак».

 

Загалом протягом I Міжобласного дня читання «Березень. Читають всі!» у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулося 3 голосних читання, кожне з яких тривало по півтори години.

 

Переконані, що такі заходи демонструють дітям, що насправді «читають всі», і читання допомагає людині стати відомою та успішною!

 

Результат – одночасно більше двох десятків бібліотек долучилися до акції лише на Тернопільщині, а також акцію підтримали дитячі бібліотеки Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей.

 

8 IMG_9088

Тетяна Хованець

Від admin