До щорічної Всеукраїнської акції Держлісагентства «Майбутнє лісу в твоїх руках» у суботу, 23 березня, долучилися державні службовці Тернопільської області на чолі з головою ТОДА Степаном Барною. На території Збаразького лісництва висадили молоді саджанці кедру корейського, кедру європейського та модрини європейської, – інформує прес-служба ОДА.

barna-dereva-03-2019-1

Учасники заходу переконані, що дерева, посаджені у гарному настрої, через десяток років перетворяться на молодий ліс, який буде приносити користь.

barna-dereva-03-2019-5

«Для нас важливо зробити все, щоб Тернопілля було символом відродження екології, природних ресурсів. За підсумками розмови з міністром екології Остапом Семераком, зараз наша область чи не найкраще рухається у цьому напрямку. Ми виготовили проектно-кошторисну документацію, оформили землю для майже 4 тисячі гектарів нових лісів. Як на мене, ми рухаємось у правильному напрямку», – зауважив голова облдержадміністрації. За його словами, до акції долучилися в усіх районах Тернопільської області.

barna-dereva-03-2019-2

Заходи в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх роках» мають на меті підвищити рівень екологічної свідомості громадян та інформованості населення про проблеми збереження лісів, відродити традиції дбайливого ставлення до лісових багатств рідного краю.

barna-dereva-03-2019-3

Велика цінність лісів, як для народного господарства, так і для людей, незаперечна. Саме тому на сьогоднішній день одним із найважливіших питань є покращення екологічного стану Тернопільського краю.

barna-dereva-03-2019-4

Від admin