З каналізаційного колектора на одній з вулиць Кременця працівники КП «Міськводгосп» дістали засоби гігієни, тверді побутові відходи, зокрема пластикові пляшки. Часто до каналізації потрапляє все, що мало б потрапляти до смітника, – повідомляє Пульс Кременця.

– Недбайливе ставлення мешканців міста до міської каналізації призводить до того, що в каналізаційних трубах утворюються «пробки», які забивають систему. Відповідно, усі стоки (з фекаліями) потрапляють не в каналізаційні мережі, а заливають підвали та квартири на перших поверхах. Відтак страждають самі мешканці, починають лаяти владу та нарікати на роботу комунальних служб, вкотре забуваючи, що унітаз – це не смітник і не потрібно його використовувати не за призначенням, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Також кременчан закликають для ефективного функціонування водовідвідної мережі дотримуватись правил користування. Не скидати до мережі централізованого водовідведення побутових та будівельних відходів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, ганчір’я, підгузків, целофанових плівок тощо.

Жири та оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужують їх діаметр, а іржа, пісок, ганчірки, поліетиленові вироби осідають або застряють у місцях поворотів каналізаційної траси, створюючи інколи настільки серйозні закупорювання, що усунути їх можливо лише за допомогою спецтехніки.

5697cb33b166575049eb3ebda39a50e4

Від admin