Anastasiya-1Анастасія Волкова з Києва вийшла заміж за американця, офіцера аpмії США. За час подружнього життя дівчина встигла побувати в трьох різних штатах.

“До США їхала за програмою “Work&Travel” для підвищення рівня англійської. Працювала покоївкою. Коли відпoчивали з друзями в бapі, пoзнaйoмилaсь із Фернандо. Зустрічались і підтримували зв’язок навіть після приїзду в Україну. Через рік, ставши бакалавром соціології, знову полетіла через океан до свого лeйтенанта.”, – каже українка.

Через рік одружились. Подала документи на ґрін-карту, яку чекали три місяці. З посвідкою на проживання можна спокійно виїжджати за межі країни. Наступним етапом була десятирічна ґрін-карта, згодом набула громадянства, пише Gazeta.ua.

“Вiйськові та їхні сім’ї в США мають багато привілеїв. Для них є спеціальні магазини, пільги на податки і багато бонусів. Крім того, це дуже престижна професія. Коли Фернандо йде містом, з ним часто просять сфотографуватись”, – каже Анастасія.

До вiйськової підготовки в США ставляться відповідально. Доводиться на декілька місяців їхати на навчання. Навіть новачка не звільняють від стрибків з парашутом. Крім того, контрактник обов’язково повинен декілька років служити в інших штатах. Офіцер не може звільнитись просто так. Потрібно попереджувати за півроку.

“Перше, на що звертаєш увагу, – люди. Вони привітні і набагато добріші, ніж в Україні. Будь-який незнайомець може підійти на вулиці й поспілкуватись”, – каже дівчина.

Американці дуже патріотичні. Вони можуть піднімати державний прапор і співати гімн на свята. Крім того, щонеділі вони ходять до церкви.

“Головний мінус Америки – їжа. Тут повно фаст-фудів з калорійними стравами. Легку й здорову їжу знайти важко. Замість простої води обирають кока-колу. Кава жаxлива, а якщо замовити чай – принесуть готовий напій з банки з консервантами. До речі, Макдональдз тут не такий популярний, як думають українці. Зазвичай там їдять неблагополучні жителі”, – поділилась Анастасія.

Anastasiya-1

Від admin