У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці безкоштовно до 20 квітня показуватимуть найкращі українські фільми в рамках першого кіно-клубного фестивалю «Нове українське кіно».  Початок сеанів – о 15.00 год. 

Зокрема:

– 16 березня – гостросоціальна комедія «Герой мого часу» режисера Тоні Ноябрьової. Це перший повнометражний фільм режисерки, яка раніше створювала корткометражки та кліпи для Pianoбой та «Скрябіна». На Одеському кінофестивалі стрічку було відзначено премією за найкращу режисуру. Молодий Жорік мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі крамниці, модні галереї та «європейські цінності», але поки що Жорік живе у світі пивних кіосків, дешевих атракціонів та засмічених під’їздів.

– 23 березня – воєнна драма «Іній». Стрічка спільного виробництва України, Литви, Франції та Польщі, присвячена подіям на Сході України. У фільмі у ролі самої себе з’являється хвилин на десять акторка Ванесса Параді. «Іній» було висунуто від Литви у якості національного кандидата на премію «Оскар» за найкращий іншомовний фільм. Але він не потрапив навіть у лонг-лист.

– 30 березня – сатирична драма режисера Сергія Лозниці «Донбас» (спільне виробництво Німеччини, України, Франції, Нідерландів та Румунії. Тринадцять коротких сюжетів показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу.

– 6 квітня – містична драма «Брама» Володимира Тихого. Фільм був вперше представлений у рамках Талліннського кінофестивалю «Темні ночі». Ірма Вітовська, отримала за найкращу жіночу роль премію «КІНОКОЛО». Викликав дуже неоднозначну реакцію кінокритиків.

– 13 квітня – драма «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, була показана в рамках конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського кінофестивалю. Стрічку нагороджено премією «Відкриття року» «КІНОКОЛО». Після смерті батька перед героїнею Ларисою гостро постає питання її подальшого майбутнього. Дівчина хоче творити свою долю власними руками та за любов до бандита Шрама її засуджує родина.

– 20 квітня – мелодрама «Стрімголов» Марини Степанської. Світова прем’єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми 52-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах. Фінал можна передбачити уже в той момент, коли у фільмі з’являється драбина.

Усіх охочих запрошують до перегляду кінострічок.

fe77ba955727d7bd6de090895e96932a

Джерело: TeNews 

Від admin