pidruchnyy-ostersund-03-2019-2-600Тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний вперше в історії українського біатлону у змаганнях чоловіків здобув золото у гонці переслідування на чемпіонаті світу у шведському Естерсунді. Для нашого земляка це перший такий подіум, перша медаль на чемпіонатах світу в кар’єрі.

Як пише «UA.TRIBUNA.com», коментуючи свою перемогу, Дмитро Підручний заявив: «Важко сказати, що це означає. Я поки що не усвідомив, що це перемога, і як вона зможе змінити моє життя і біатлон в нашій країні. Напевно, зараз моя найкраща форма в кар’єрі. На трасі можу боротися з усіма лідерами, почуваю себе дуже добре».

pidruchnyy-ostersund-03-2019-1-600
Фото з мережі Інтернет

«Я не можу повірити, що виграв золоту медаль. Тим більше не можу повірити, як я зміг перемогти таку людину, як Йоханнес Бьо. Останнє коло було божевільним. Я виклався по максимуму, розуміючи, хто саме біжить позаду мене. Робота усієї команди допомогла мені вийти на пік форми до чемпіонату світу. Я багато хворів під час сезону, але впорався з усіма проблемами», – сказав Дмитро Підручний, – пише «Sport.ua».

Дмитро стартував у гонці переслідування, яка відбулась 10 березня, четвертим із 17-секундним відставанням від переможця спринта – безумовного лідера світового біатлону норвежця Йоганнеса Бьо. Після невдалої першої стрільби (два промахи) Дмитро опинився у щільній групі переслідувачів, але з кожним наступним вогневим рубежем покращував свої шанси на нагороду, оскільки стріляв чисто, – інформує «Радіо Свобода».

На четвертий, останній вогневий рубіж Підручний прийшов через хвилину після Йоганнеса Бьо зі ще чотирма біатлоністами. Титулований норвежець припустився трьох промахів, чим дав шанс цій групі. Із неї лише українець спромігся відстрілятися чисто, і на п’яте коло Дмитро вискочив із перевагою в 15 секунд над Бьо, який накрутив 450 зайвих метрів на штрафних колах. Дмитро Підручний, включивши всі сили, не підпустив до себе конкурента, контактної боротьби не вийшло – на фініші перевага чемпіона над срібним призером склала 8,3 секунди. Відтак, лідер Кубку світу Йоганес Тіннес Бьо прийшов другим. “Бронза” опинилась у француза Кентена Фійона-Майе. З трьома штрафними колами він програв українцю 17,7 секунди.

Таким чином, Дмитро Підручний показав результат 31 хвилину і 54,1 секунди і приніс Україні першу історії золоту медаль у біатлоні серед чоловіків.

pidruchnyy-ostersund-03-2019-2-600
Фото з мережі Інтернет

Тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував перемогу Дмитра Підручного в гонці переслідування на чемпіонаті світу. Про це він розповів телеканалу «UA:Перший», – пише «Укрінформ». «Надсилаємо цю перемогу всім людям України, всім хто довіряв, всім уболівальникам. Це подарунок за нашу роботу, за роботу Підручного. Дмитро – хороший, розумний, інтелігентний чоловік, він виконував завжди все, що він говорив. Це найкращий день у моєму житті – до олімпійської медалі з Павлом Хурайтом (чеський біатлоніст виграв «бронзу» на Олімпіаді-2010 під керівництвом саме Санітри – Укрінформ) додати такий результат. У чоловіках виграти золото – це вершина», – сказав Санітра.

Додамо, що напередодні, 9 березня, Дмитру Підручному не вистачило буквально 0,3 секунди до бронзової медалі у спринті, відтак наш земляк фінішував четвертим, пропустивши французького біатлоніста Кантена Фійона Майє. Золоту медаль тут виборов норвежець Йоханнес Тіннес Бьо, срібло – росіянин Алєксандр Логінов.

Варто сказати, що Дмитро Підручний – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, учасник ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор – 7 та 9 місця, посів 4 місце на Літньому чемпіонаті світу-2018 з біатлону (змішана естафета), був срібним призером етапу Кубка світу у змішаній естафеті, переможцем змішаної естафети в чемпіонаті Європи-2018, представляє Тернопільську обласну ШВСМ, обласне ФСТ «Динамо». Цього року Дмитро Підручний був відзначений серед лауреатів програми «Герої спортивного року Тернопільщини-2018» у номінації «Найкращий спортсмен року».

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Олена Лайко

Від admin