На виконання доручення голови обласної державної адміністрації Степана Барни, департаментом соціального захисту населення ОДА спільно з головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота та прийом громадян з питань індексації пенсій та готівкової виплати субсидій головним управлінням Пенсійного фонду України та департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

   Довідково: Кабінет Міністрів України 27 грудня 2018 року прийняв постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.
Вже в березні субсидію готівкою отримають 105339 домогосподарств області на загальну суму 195,5 млн. грн.
70430 осіб, які є пенсіонерами (близько 67% всіх одержувачів), субсидія буде виплачена органами Пенсійного фонду України одночасно з виплатою пенсій.
   34909 осіб, які не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти з 12 березня у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ через систему «Швидка копійка» або на поточні рахунки в АТ «Ощадбанк» в будь-який зручний для себе час за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.
   Кожен одержувач житлової субсидії у готівковій формі отримує персональне повідомлення про те, скільки коштів надійде субсидіанту і куди, яке буде виготовлено та рознесено АТ «Укрпошта» на підставі даних, отриманих від Міністерства соціальної політики України.
гроші

Від admin