Низка урочистих заходів з нагоди 205-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка триває цими днями в області. Привітав земляків із 205-річчям Великого Кобзаря голова Тернопільської олдержадміністрації Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

barna-vyshyvanka

«Дорогі українці! Вітаю вас із 205-тою річницею з Дня народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди працівники Тернопільської облдержадміністрації вирішили провести Шевченківський флешмоб. Ця акція є свідченням того, що заповіт Тараса Шевченка є закликом до конкретних справ, а не до брехливих обіцянок. Тарас Шевченко актуальний завжди – був, є і буде», – сказав Степан Барна.

У суботу, 9 березня, у храмах області пройшли молебні з вшанування пам’яті Шевченка та за мир і злагоду в Україні. А напередодні в обласній філармонії відбувся концерт «Шевченкове слово не вмре, не загине…» та творчий звіт майстрів мистецтв й аматорських художніх колективів Бучацького району.

Загалом, у програмі Шевченківських днів – обласний конкурс читців Шевченкового слова «Борітеся — поборете!», виставки творів українського мистецтва, робіт лауреатів культурно-мистецьких премій, тематичні вечори, круглі столи, огляди літератури, експозиції, інші культурно-мистецькі, просвітницькі заходи.

Також 9 березня в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбудеться показ вистави «Тарас».

Окрім цього, в усіх населених пунктах області заплановане проведення флешмобів з читання поезій Тараса Шевченка біля пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, музейних виставок та експозицій Кобзаря з фото- та відеофіксуванням подій.

У рамках Шевченківських днів відбудеться й обласний фестиваль-конкурс кобзарського мистецтва «Кобза».

 

Від admin