Відкриття новітнього центру реперфузійної терапії на базі університетської лікарні відбулось у Тернополі. Це один із найпотужніших кардіологічних центрів у Західній Україні, – повідомляє прес-служба ОДА. Участь у заході взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук, ректор ТДМУ ім. І. Горбачевського професор Михайло Корда, депутати обласної ради, головні лікарі закладів охорони здоров’я, працівники лікарні та медики області.

kardiocentr-2019-1

На реконструкцію центру виділили 20 млн грн. з обласного бюджету та понад 22 млн. грн. на придбання ангіографічного обладнання (11 млн грн – кошти державного бюджету, 11 млн грн – обласного бюджету).

Тут проводяться унікальні складні операції на серці: пересадка серцевого клапана, операції на відкритому серці, встановлення стентів тощо. У центрі вже здійснено 68 операцій на відкритому серці.

Загалом у сза останніх три роки зроблено реконструкцію приміщень лівого крила операційного відділення хірургічного корпусу №3 з розміщенням ендоваскулярної лабораторії та добудовою операційних. У 2017 році було завершено будівельно-монтажні роботи, придбано ангіографічне обладнання.

kardiocentr-2019-3

Також нещодавно було відкрито центр політрами, на реконструкцію використано – 4,4 млн. грн. з обласного бюджету, створені лабораторний комплекс та централізована стерилізаційна закладу.

Загальна кошторисна вартість реконструкції лікарні становить 45,1 млн. грн., з них: 32,826 млн. грн. – державний бюджет: 9,334 млн. грн. – обласний бюджет.

kardiocentr-2019-2

Від admin