З 1 березня набуває чинності угода між урядами України та Грузії про взаємне скасування візових вимог.

У Міністерстві закордонних справ України уточнили, що на додаток до існуючого безвізу запроваджуються взаємні поїздки громадян України та Грузії на підставі внутрішніх паспортів у формі ID-картки, що містять безконтактний електронний носій.

1 березня 2019 року набирає чинності оновлена угода між урядами України та Грузії про взаємне скасування візових вимог – на додаток до існуючого безвізу запроваджуються взаємні поїздки громадян двох країн на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 жовтня 2018 року Україна і Грузія підписали угоду про взаємне скасування візових вимог, яке дозволить громадянам обох країн подорожувати за ID-паспортами.

Відповідно до угоди, громадяни України можуть перебувати на території Грузії (і навпаки) без віз протягом 90 днів (щорічно) на підставі внутрішніх паспортів в формі ID-карти з безконтактним електронним носієм.

До цього діяв договір про безвізові поїздки громадян від 31 березня 1999 року. Поїздки здійснювалися на підставі закордонних паспортів.

паспорт

Від admin