Сьогодні, 14 лютого, під головуванням заступника прокурора області Ігоря Топилка проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та органів виконавчої влади Тернопільської області, на якій обговорено стан додержання вимог законодавства щодо дотримання прав осіб на охорону здоров’я, які перебувають у місцях несвободи.

Зазначено, що незважаючи на проведену у минулому році роботу, спрямовану на покращення медичного забезпечення в’язнів, окремі упущення та прорахунки продовжують мати місце.

Актуальним залишається додержання вимог законів при забезпеченні медико-санітарних вимог в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в Тернопільській області, установах виконання покарань.

Окремим питанням обговорено діяльність спеціальних палат для лікування взятих під варту і засуджених осіб. Задля додержання конституційних прав осіб даної категорії наголошено на необхідності суворого дотримання вимог законодавства щодо належного облаштування таких палат.

На нараді окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких учасники наради повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це віднайдення можливості додаткового фінансування за рахунок місцевих бюджетів, налагодження взаємодії між територіальними закладами охорони здоров’я і установами виконання покарань при наданні медичної допомоги засудженим та ув’язненим, проведення навчальних заходів з надання екстреної медичної допомоги, вивчення уніфікованих клінічних протоколів її надання з працівниками установ виконання покарань тощо.

bc1fe0d21c363daf3c7e85220c54d066

 

Від admin