Метушливий ритм життя поглинає не тільки нас, дорослих. Але і разом з нами він позначається на наших дітях. Діти виростають і починається знову це замкнене коло. Але просте правило 3-х хвилин від психологів допоможе врятувати ситуацію.

 

Отже, ввечері батьки втомлені приходять з роботи, і, звичайно ж, вони раді бачити своїх дітей, але … В голові виникають думки про десяток домашніх справ, які потрібно встигнути зробити, хочеться повечеряти, а тіло ломить від втоми настільки, що хочеться просто прийняти теплий душ. Так, дитина отримає свою увагу лише під час купання і перед сном, коли ви будете укладати її спати, читати на ніч казку і т.д. Але, як з’ясувалося цього зовсім недостатньо для маленької дитини.

ВСЬОГО ТРИ ХВИЛИНИ. Коли ви приходите додому після розлуки з дитиною, ви повинні опуститися до рівня очей дитини, міцно обійняти її та розпитати, як пройшов день і що нового відбулося в житті. Для цього буде достатньо всього трьох хвилин. Особливо важливо дотримуватися цього правила, якщо ви забираєте дитину з садка або школи.

 

ЗА БУДЬ-ЯКИХ ОБСТАВИН

Навіть якщо ви йшли не на цілий робочий день, а по справах або просто в магазин — все одно дотримуйтеся цього правила. І поводьтеся так, як ніби ви не бачилися давно. Три хвилини не вирішать ваших проблем, що накопичились, але всього три хвилини в день допоможуть дитині правильно сформуватися і відчувати вашу любов при будь-яких обставинах і навіть в підлітковому віці.

ЧОМУ САМЕ ТАК?

Так, важливо відволіктися від усього і сконцентруватися в ці хвилини  на дитині. Тому що, коли ви робите свої справи, дитина не відчуває свою важливість і може замовчувати важливі для неї події, які здаються для вас дрібницями. Навіть якщо дитина щось розповідає вам, коли ви зайняті, ви можете втратити емоції, з якими вона про це говорить або про важливі нюанси. Згодом вухо просто починає сприймати не залучену в основний процес діяльності розповідь — як фоновий шум.

ВАЖЛИВІ ПІДКАЗКИ:

● Почніть використовувати правило трьох хвилин якомога раніше — навіть якщо у вас зростає поки що немовля, яке не особливо розуміє, де була мама;

● Через деякий час, згадуйте про те, що розповіла вам дитина. Розпитайте її про те, що почули; не сперечайтеся з дитиною довгий час і намагайтеся пояснювати один раз, а не наполегливими нотаціями;

● НЕ притворяйтесь в емоціях;

● Раз в тиждень займайтеся з дитиною чимось разом — нехай це буде те, що цікаво і вам, і їй.

діти

Від admin