Події трирічної давності, пов’язані із конкурсом з надання в оренду комунального майна, потрапили під сучасний кут зору. Про це пише «TernopilLive.com.ua».

pastuh-fydrin-2019
Фото з мережі Інтернет

У статті «Аукціон нечуваної щедрості» в одній з тернопільських газет за 2016 рік, голова конкурсної комісії з оренди комунального майна Тернопільської обласної ради, голова фракції «Самопоміч» облради Віталій Фидрин коментує конкурс з надання в оренду частини майданчика психоневрологічної лікарні для облаштування котельні, яка працює на альтернативних видах палива.

Що ж це за підприємства, які готові платити такі великі кошти за оренду комунального майна та так завзято торгувалися на аукціоні?

З’ясувалося, що співвласником ТОВ «Теплотерн» є голова конкурсної комісії обласної ради з оренди комунального майна Віталій Фидрин. Ще одним співвласником даного ТОВ виявилася Ірина Пастух –  дружина нардепа від «Самопомочі» Тараса Пастуха.  Власником третьої фірми – ТзОВ «АЛЬТЕНЕРГОПРОСТІР», – яка теж брала участь у конкурсі і зупинилась на сумі 3000 грн, як виявилось, є знову ж таки Ірина Пастух. Ця фірма в результаті і виграла конкурс. Більше того, згідно з декларацією про доходи Віталія Фидрина за 2016 рік, він працював за сумісництвом у ТзОВ «Альтенергопростір».

Тобто, в одному з трьох підприємств, які брали участь у конкурсі, голова конкурсної комісії є співвласником, а на другому, яке в підсумку стало переможцем, він працював і отримував заробітну плату.

Висновок напрошується такий: знаючи, що на конкурс подала документи тільки одна фірма, голова конкурсної комісії “заводить” ще дві «своїх». Одна з них зупиняється на сумі 3000 грн, а друга не дає конкурентам шансів, підвищуючи вартість оренди до 46,6 тисяч. Зрозуміло, що за такі гроші договір укладати вони відмовляються і переможцем «чесно» стає ТзОВ «Альтенергопростір» зі смішною сумою 3000 гривень.

Очевидно, оцінку перебігу подій тепер мали б дати правоохоронці.

Тарас Вишенський.

 

Від admin