У Тернополі ситуація щодо захворюваності на кір залишається напруженою.

За даними відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради, впродовж січня 2019 року зареєстровано 277 випадків кору (з них 140 – діти). Інтенсивний показник захворюваності складає 109,98 на 100 тис. населення.

Обмеження проведення спортивно-масових заходів у місті за участю дітей та молоді сприяло зменшенню передачі інфекції, що призупинило передачу кору.

Тернопільські медики закликають батьків максимально відповідально віднестися до питань безпеки дітей і захисту їх від інфекційних захворювань, зокрема кору, та обов’язково вакцинувати дитину, якщо щеплення не було зроблено згідно з календарем. У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» повідомляють, що найактивніше в місті від кору щеплюється молодь.

Нагадаємо, в школах і садочках Тернополя діє заборона відвідування дітей, які не мають жодного щеплення від кору.

До слова, показник захворюваності на грип та ГРВІ у місті склав 409,5 випадків на 100 тис. населення, що становить -59,4% від орієнтовного розрахункового показника визначення початку епідемії.

Станом на лютий 2019 року тимчасово призупинено навчальний процес  у семи класах закладів загальної середньої освіти та одній групі закладу професійно-технічної освіти.

vakcyna11021029

Від admin