Глава ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що позитивно ставиться до того, щоб у храмах було більше місць для сидіння під час богослужінь. Також владика зазначив, що необхідно “викорінювати” звичку працівників храмів і вірян сваритися на жінок, котрі зайшли до церкви без хустки.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Що стосується сидіння у храмах, яке є доволі суперечливим питанням, владика Епіфаній зазначив, що ПЦУ не має упереджень щодо цього. Проте розташування лавок чи крісел у церквах автоматично зменшує простір вдвічі, а то й утричі. Проте, як зазначив глава ПЦУ, потрібно враховувати людей похилого віку, інвалідів і хворих, котрі можуть прийти на богослужіння і сидіти.

“Загалом, у нас немає заперечень щодо сидіння в храмі. Є певні періоди богослужіння, коли і священнослужителі сидять, а є періоди, коли потрібно стояти”, — додав Епіфаній.

За його словами, це питання буде вирішене, коли у великих містах побудують зстатню кількість храмів.

“У селах це простіше. Коли ми заходимо до храму, то бачимо лавки. І там навіть іменні місця. Тобто кожен парафіянин має своє постійне місце в храмі. Гадаю, що в майбутньому це не буде проблемою і для нас, коли буде вирішене питання в мегаполісах відповідної кількості храмів”, — зазначив владика.

Митрополит Епіфаній також наголосив, що “викорінює” звичку працівників храмів і вірян сваритися на жінок, котрі зайшли до церкви без хустки. Владика закликав приймати кожну людину, котра прийшла до храму, з любов’ю.

“Людину не потрібно зустрічати за зовнішнім виглядом. Ми повинні прийняти її з любов’ю. Вона сама прийде до усвідомлення, що в такому вигляді не можна відвідувати храм”, — зауважив глава ПЦУ.

fe0e4a69277159fd4e8a229a6ec7440c

Від admin