Запечена цибуля – простий і унікальний оздоровчий засіб

Цибуля має сильну антибактеріальну дію, про це знають всі. Свіжим соком цибулі з медом лікують бронхіт і пневмонію, знімають напади кашлю. Компреси з тертої цибулі допомагають при болях у вухах і здатні навіть знизити температуру тіла, якщо накладати їх на ноги.

Але мало хто знає, що корисна не тільки свіжа, але і запечена цибуля.

При термообробці вона не втрачає свої корисні властивості, навіть навпаки!

Печена цибуля

1. Печена цибуля допоможе впоратися з виразками і ранами! Потрібно запекти цибулину прямо в шкірці і прикладати до хворих місць, поки не настане поліпшення.

2. Слід використовувати печену цибулю при лікуванні фурункулів. Теплий цибульний компрес потрібно тримати на проблемному місці 20 хвилин в день. Дуже скоро фурункул зникне!

3. Завдяки запеченій в духовці цибулі можна вилікувати навіть геморой! Компреси з цибулі володіють дезинфікуючими властивостями і допомагають шкірних тканинам швидко регенерувати.

4. Печену цибулю необхідно частіше вживати в їжу всім, у кого спостерігаються проблеми зі згортанням крові. Після інфаркту або інсульту таку цибулю рекомендується їсти щодня!

5. Дуже важливо вводити приготовану таким способом цибулю в своє меню людям, що страждають на цукровий діабет або мають схильність до стрибків цукру в крові. Можна їсти цибулю на додаток до основних страв, а можна провести повноцінний курс лікування цибулею або їсти її натщесерце щоранку.

6. Ефект помітний вже через тиждень, а все завдяки чудовому складу цього овоча: сірка і залізо в печеній цибулі допомагають нормалізувати рівень глюкози в крові і підтримують справну роботу підшлункової залози і печінки.

7. При вживанні запеченої цибулі поліпшується стан хворих на гіпертонію і атеросклерозом. Цибуля допомагає судинам очиститися, позбавляє від атеросклеротичних бляшок, перешкоджає різким стрибкам кров’яного тиску.

Печена цибуля практично не має протипоказань, головне вживати її в їжу в невеликих обсягах. Також не варто їсти печену цибулю людям, що мають індивідуальну непереносимість продукту. Печену цибулю не можна їсти людям, у яких є проблеми з печінкою.

Також не варто їсти сильно запечену цибулю пацієнтам, що страждають захворюваннями кишково-шлункового тракту. Найкраще їсти трохи запечену цибулю.

Як запекти цибулю

Цибулину чистимо, розрізаємо на дві частини поперек. Зрізом вниз укладаємо половинки на суху сковороду, накриваємо кришкою і тушимо на малому вогні протягом 8-10 хвилин.

Запекти цибулю можна і в духовій шафі. Поставте очищену і розрізану навпіл цибулину в прогріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.

Після запікання в духовці з цибулі всього лише зникають ефірні масла, які надають свіжій цибулі специфічний смак і запах. Але користь залишається. Вибирайте цибулини середнього розміру для приготування цілющої печеної цибулі – вони містять найбільшу кількість цінних мікроелементів!

запеченый-лук2



Коментарі закриті.