У січні 2019 року 88 суб’єктів господарювання Тернопільського регіону заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок у сумі 34 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Вказана сума на мільйон  гривень перевищує відповідний  показник минулорічного січня.

«Станом на 1 лютого 2019 року платникам області відшкодовано з Держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 71 млн гривень ПДВ, тоді як у січні минулого року відшкодовано 30 млн гривень», – розповів Ігор Комендат.

За результатами проведених перевірок податковими органами області в січні 2019 року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 10 тис. гривень.

Станом на 1 лютого 2019 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 79 млн гривень. З них 63 млн грн перебувають у процесі перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, крім цього, 16 млн грн – у судовому та адміністративному розгляді.

Варто зазначити, що позитивна динаміка з відшкодування податку на додану вартість досягнута за рахунок ефективної роботи Електронного реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі та демонструє громадськості, що процес адміністрування та відшкодування податку на додану вартість є автоматичним, прозорим та виключає будь-які можловості маніпулювання з відшкодуванням ПДВ.

Нагадаємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації.

гроші

Від admin