Постановою Верховної Ради України від 26 листопада 2018 року №2631-VIII призначено чергові вибори Президента України на неділю 31 березня 2019 року.

Шановні мешканці нашого міста з метою реалізації свого виборчого права ви можете звернутися для уточнення своїх персональних даних до Державного реєстру виборців!

Особливо це стосується виборців:

  1. Кому після останніх виборів виповнилося 18 років і які будуть голосувати вперше. Як показує практика, ця категорія виборців є найчисельнішою в частині невключення до Реєстру. Тому таким особам необхідно в першу чергу перевірити себе в Державному реєстрі виборців.
  2. Тим що змінили прізвище або місце реєстрації протягом останнього періоду.
  3. Які під час останніх виборів виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в списках виборців і не звернулись своєчасно у відділ ведення Державного реєстру. У вас зараз є  можливість уточнити свої дані в Реєстрі.

Програмний ресурс «Особистий кабінет виборця», розміщений на порталі Державного реєстру доступний тут www.drv.gov.ua.

Також звертаємо вашу увагу на те, якщо у зв’язку з навчанням, роботою чи іншими подіями ви не маєте можливості проголосувати за зареєстрованим місцем проживання, тоді ви можете тимчасово змінити місце голосування. Для цього також потрібно звернутися до Державного реєстру виборців з документами що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка з місця навчання, документ який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати та інші вмотивовані причини такої зміни).

Увага! Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях а також на території  Автономної Республіки Крим та міста Севастополя можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Отже, шановні виборці, у зв’язку з тим що виборчий процес уже розпочався та для реалізації свого конституційного права – права вибору   просимо не зволікати та звертатися у відділ ведення Державного реєстру виборців Тернопільської міської ради за адресою: м.Тернопіль, вул.Листопадова,5 каб.42 та 44, тел.22-03-83, 40-41-79, 40-41-13.

im578x383-bulleten

Від admin