Платіжки з завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам в січні, є незаконними, платити по ним не потрібно.

Про це повідомляє “Хвиля”. Зокрема, Андрій Рева уточний, що українці можуть не платити лише, якщо мова йде про абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі. “Всі ці доплати, які незаконно нарахували газосбиточние організації, не підлягають оплаті”, – сказав Рева.

Крім того він розповів, що в Україні наразі існує лише три групи споживачів газу. “У нас є три групи споживачів. Перша – ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група – це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники”, – сказав Рева. Проте існує й третя група споживачів, яким Рева “дозволив” не платити за захмарні платіжки.

“Третя група громадян – це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників”, – пояснив міністр. Він також додав, що постачальники газу нарахували фактично всім споживачам незаконні доплати, і вони не підлягають оплаті. Рева відзначив, що якщо абоненти здійснили оплату за платіжками з підвищеним тарифом, вони мають право вимагати повернення коштів.

qU8Mbi5W6OKUE7LsAvBxZe2UbfT9NpeGBTIv6E48-425x273

Джерело.

Від admin