Подивившись, що пишуть в інтернеті, знайшла два поширені стереотипи. Перший — ревнощі пов’язані з любов’ю. Якщо людина ревнує, означає любить. А другий — ревнощі — це почуття власника.

Ну і подальші рекомендації: не будьте власником, вам людина не належить і те, що чоловіки полігамні, означає треба дозволити їм наслідувати свою природу. Думаю, навряд чи такі ради допомогли хоч одній жінці.

Тому пропоную розібратися:

  1. Жіночі ревнощі — що це таке?
  2. Що лежить в основі цього почуття?
  3. Як перестати переживати це почуття?

Жіночі ревнощі — дуже негативне почуття, яке виникає, коли ваша кохана людина звертає увагу на когось іншого. Жіночі ревнощі — цей сумнів у відданості і вірності коханої людини.

Абсолютно кожному відоме це почуття, але не кожна людина випробовує ревнощі. Постійне почуття ревнощів говорить про те, що у жінки є проблеми як усередині неї самої, так і в стосунках з чоловіком. І з цим треба обов’язково розбиратися.

Будь-які переживання і емоції, які заподіюють біль, вказують на дисгармонію в особі людини і його внутрішнього світу. Жіночі ревнощі — це не окрема проблема, вона завжди вказує на те, що існують і інші проблеми.

Ревнощі — це суміш ненависті, злості, гніву, образи, сумнівів, невпевненості, заздрості і жалості до себе. Це не любов, а відсутність любові до себе і до партнера. Така людина не уміє любити, але дуже хоче бути коханим.

Ревнива жінка — нещасна за своєю суттю, вона вважає, що може отримати щастя за рахунок іншого. Але Інший не може зробити її щасливою. У основі любові лежить прийняття і довіра до свого партнера. Жінка, яка ревнує, не довіряє. Їй складно довіряти чоловікам. Її серце закрите.

Коли ми любимо, ми відкриваємося, зближуємося, і стосунки стають довірчими і чесними, в них немає приводу для обману. Любов і довіра йдуть поруч. Якщо немає довіри до конкретної людини — привід замислитися, а чи умієте ви довіряти в принципі?

Жіночі ревнощі — егоїстичне почуття, в нім немає любові і на грам.

Ми завжди підсвідомо це відчуваємо, що є червоточина в стосунках, тому боїмося чоловіка втратити, звідси виникають ревнощі. Ми хочемо бути коханими, ми хочемо отримати любов просто так, як дитина хоче отримати її від батьків. Я упевнена, що людина ревнива і в дитинстві стикався з подібними почуттями. Мама любила сестер і братів більше.

 

ЖІНОЧІ РЕВНОЩІ — ЦЕ ЗАВЖДИ ЗЛІСТЬ, ЗЛІСТЬ І РОЗЧАРУВАННЯ.

Звідки взялися раптом в люблячому серці такі почуття? Коли ми злимося, то хочемо напасти на іншого і заподіяти йому біль, а підсвідомо хочемо його убити. У душі того, що ревнує живе страх, а це означає, образи і думки негативні, похмурі і деструктивні. А якій любові може йтися?

«Ревнощі — цей захід, спрямований на розлучення з партнером». Берт Хеллингер.

Чому ви хочете розлучитися з партнером?

Коли ми ревнуємо, ми прагнемо контролювати іншу людину. А контроль завжди пов’язаний з бажанням змінити ситуацію, наполягати на своєму, маніпулювати, змушувати, робити по-своєму, бути правим, височіти.

Життя людини, яку ви контролюєте, стає нестерпним, він підсвідомо прагне вийти з-під контролю. Коли нас хтось прессингует, примушує виправдовуватися і вислуховувати звинувачення, у нас виникає тільки одно бажання — вирватися!

І людина починає робити все на противагу тому, що ви від нього вимагаєте. Ви хочете звітності, він взагалі пропадає, ви хочете, щоб він дивився тільки на вас, а він починає ще більше дивитися на всі боки.

Любов і контроль — речі різні, взаємовиключні один одного.

Навіть якщо ви натиснете на свого партнера, і він пообіцяє вам бути вірним, він все одно робитиме по-своєму. Неможливо зажадати любов і змусити іншого зробити вас щасливими. Будь-який з нас чинить опір таким вимогам усіма фібрами душі.

Якщо подивитися углиб, то в душі ревнуючої жінки багато невизначеності і самотності, і жоден чоловік не захоче стати «затичкою» від цих почуттів. Ми хочемо використати людину, щоб вирішити свої проблеми недолюбленности, недореализованности і невпевненості в собі. «Я нещасна, хочу використати тебе, щоб мені було краще». Який чоловік це витримає?

Змушуючи і контролюючи, ви проявляєте насильство над особою іншої людини. Яка ж це любов?

Що робити?

Найголовніше — перекласти свою увагу з партнера на себе. Це не дії партнера народжують негативні переживання, вони вже є у вас. Треба розібратися зі своїм внутрішнім світом і зі своїми почуттями.

Ви не любите себе, не цінуєте і не знаєте своєї унікальності. Вам ще належить упізнати свої почуття, свої потреби і свої достоїнства. А доки ви їх не знаєте. Хто ви така?.

Любов до себе — це, передусім, увага до себе і прийняття себе такий, яка ви є, з усіма достоїнствами і недоліками. А якщо ви транслюєте чоловікові послання: — «Мене нема за що любити, я сама себе не люблю», він це прочитує і починає дивитися на всі боки.

«На жаль, не змогла впоратися з внутрішнім занепокоєнням, коли мій чоловік в громадських місцях дивився на інших жінок. Відразу у цей момент починаю критикувати себе, думати, що я не так хороша, як вони, раз він дивиться на них».

Ви чекаєте, що чоловік доведе вам вашу унікальність, цінність і значущість, але цього не відбувається. Тим самим він примушує вас подивитися углиб себе і розібратися з тим, що відбувається усередині.

Коли ви дізнаєтеся, що таке любити себе і приймати себе, ви зможете любити і приймати Іншого. Любові без прийняття НЕМАЄ!

Жіночі ревнощі можуть тільки відштовхнути партнера, а ось любов’ю відштовхнути неможливо. Якщо ви любите свого партнера, він ніколи від вас не піде!

Проблеми у зовнішньому світі лише продовження того, що відбувається у нас усередині. Дуже часто ревнощі виникають у того, хто сам не здатний на вірність і на чистоту своїх думок.

І якщо подивитися правді в очі, то дуже часто ми боїмося втратити навіть не людину, а звичний спосіб життя, статус заміжньої жінки або жінки, у якої є чоловік, гроші або комфорт.

У душі вже живе злість, гнів, підозрілість, егоїзм, біль. Душа вже хвора.

Ось звичний образ думок ревнуючої жінки : — «Я не вірю і не довіряю», «світ ненадійний», «я боюся, що мене кинуть», «розлюблять», «моє життя закінчиться, якщо це статися». «Що я робитиму»? «За, що мене любити, він обов’язково мене кине». «Я негідна його любові, є жінки краще».

А якій чистоті помислів може йтися? Ці думки, що протухнули і брудні, оскверняють не лише ваш внутрішній світ, але не дають жити спокійно і що оточує.

Вам доведеться це вичистити. Для жінки просто необхідно навести порядок і чистоту в першу чергу у себе усередині.

Чистота — ця відсутність думок, які отруюють і забруднюють ваше життя, роблять воно неспокійним і нещасним. Чистота і гармонія — це свідомий вибір на користь позитивних думок, які допоможуть вам зберегти головний стан, стан жіночності.

— «Я довіряю життю. Я люблю себе. Я знаю свою цінність і унікальність. Якщо цей чоловік мене вибрав, значить, я — краща для нього, і я можу йому довіряти»!

Адже жінка народжена для щастя!

Ну і звичайно, треба дорослішати. Будь-яка жінка знає, з яким чоловіком можна вступати у відносини, а від яких чоловіків краще триматися чимдалі. Є чоловіки, які в силу своїх психологічних особливостей не можуть бути в стосунках з однією жінкою, вони знаходяться у вічному пошуку. Краще таких чоловіків обходити стороною.

Якщо ви познайомилися з чоловіком, у якого вже є дружина і дитина, а ще і коханка, чи варто будувати ілюзії і обманювати себе, що з вами він обов’язково виправитися, буде вам вірний?

Ви ж самі штовхаєте себе на випробування, випробування на міцність, скільки ви витримаєте? У вас буде вічне бажання його змінити, а він буде відчайдушний йому чинити опір, знаходячи нову жінку.

Якщо у чоловіка є недоліки, то виходити за нього заміж можна за умови, що ви готові миритися з цими недоліками до кінця днів і при цьому залишатися щасливою. Якщо ви не готові миритися з пригодами вашого жениха, не намагайтеся це виправити. Це НЕПОПРАВНО!

Ніколи не змушуйте чоловіка до одруження. Адже вами рухає страх, ви вже турбуєтеся і не довіряєте ні собі, ні партнерові. Ви боїтеся його втратити, оскільки підсвідомо відчуваєте, що ви ніколи не вибирали один одного. Жіночі ревнощі в таких стосунках вам забезпечені.

Любов не можна зажадати або випросити. За допомогою жіночих ревнощів, сліз, докорів і образ любити не змусиш. Відкрийте своє серце, очистьте свою душу, і тоді ревнощі ніколи не отруять ваше життя.

женская-ревность3

Взято

Від admin