Безліч професіоналів усіх рівнів уникали конструктивного діалогу зі своїми босами, вважаючи, що вони випробовують до них неприязнь.

«Він ненавидить мене», — кричить ваша підсвідомість після того, як ваш начальник відкине вашу ініціативу, розкритикує вашу роботу або обложить вас під час наради. Проте, такі речі найчастіше відбуваються із-за напруженого графіку роботи, стресу в особистому житті вашого боса або — у гіршому разі — проблеми з вашою професійною діяльністю.

Але що, якщо ви підозрюєте, що ваш начальник вас просто не злюбив? У багатьох випадках ці страхи можна розвіяти, спостерігаючи за поведінкою вашого боса по відношенню до колег. Він любить звільняти людей, уникати розмов на складні теми або ухилятися від згадок про майбутнє просування по службі з усіма своїми співробітниками?

Якщо це так, проблема полягає в його особистому стилі управління, а не в неприязні до вас. Але якщо він відкритий і добродушний з вашими колегами, але не з вами, справа може бути в особистій неприязні. Нижче ми перерахували 3 ознаки, які вказують на те, що ваш бос просто не любить вас — і що ви можете з цим поробити.

1. Ваш бос щосили уникає вас.

Звичайно, ефективний менеджер повинен прагнути бути відкритим і товариським з усіма членами своєї команди, незалежно від його особистих почуттів до них. І якщо результативність роботи співробітника викликає проблеми для усієї команди в цілому, менеджер несе буквальну відповідальність за рішення цих проблем і розробку плану поліпшення.

Однак на практиці керівники часто роблять екстраординарні заходи, щоб уникнути розмов один на один зі співробітниками, чиї результати просто гарні, але чия компанія їм не дуже подобається.

Якщо ви помічаєте, що ваш бос випробовує незручність, коли ви підходите, щоб поставити питання або украй рідко обговорює з вами робочий процес, це може бути вказувати на те, що він не хоче зайвий раз контактувати з вами. Проте, вам у будь-якому разі треба з ним обговорювати роботу, тому треба вживати заходи.

За словами експерта з питань кар’єри Элисон Грін, позитивний настрій і пряме повідомлення може допомогти налагодити комунікацію, незалежно від того, чи є проблеми робочими або особовими. Грін рекомендує наступний підхід:

«Ви могли б сказати щось подібне до цього: «Для моєї роботи було корисно зустрічатися з вами не рідше за раз в тиждень. Мені потрібні ваші ради і зауваження, тому не могли б ми обговорювати наші справи в тому ж графіку? Давайте виберемо час, зручний для вас і для мене».

2. Ваш бос використовує негативну мову тіла.

Не варто заперечувати мову тіла, воно часто говорить голосніше, ніж будь-які слова. Начальник, якому ви не подобаєтеся, може добре маскувати свою відразу в усному діалозі і в письмовому спілкуванні, але йому важко контролювати рухи, жести і положення свого тіла.

Діловий автор і спікер Майкл Керр описує це так: «Відведення погляду, руки, складені на грудях, або погляд, що не відривається від екрану свого комп’ютера, коли ви входите в офіс, видає істинне відношення до вас».

Кращий спосіб впоратися з негативною мовою тіла вашого керівника — це подавати приклад. Відповідайте позитивною і доброзичливою мовою тіла, включаючи прямий зоровий контакт і відкриту позицію. Люди, що ведуть розмову, часто наслідують мову тіла один одного, вам, можливо, вдасться надихнути свого начальника на велику відкритість.

3. Він не піклується про ваше благополуччя.

Коли ви після лікарняного повертаєтеся на роботу, ваш бос зупиняється у вашого столу після повернення, щоб запитати, як ви себе почуваєте? Після того, як ви виконали складний і трудомісткий робітник проект, ваш начальник дає вам час прийти в себе, перш ніж знову навантажувати вас?

Якщо ви пережили смерть близької людини і пояснили ситуацію своєму босові, він виражає щирі співчуття? Якщо відповіддю на один або все з цих питань являється «ні», ви, ймовірно, маєте справу з особистою неприязню між вами і вашим керівником.

Доктор Емі Купер Хаким

«Якщо ваш начальник постійно навантажує вас, незважаючи на особисті обставини, це вірні ознаки того, що ваш начальник піклується тільки про речі, безпосередньо пов’язані з роботою. Бути вашим другом для нього не обов’язково, але він все одно повинен піклуватися про ваше благополуччя».

Якщо ви маєте справу з таким босом, ваш кращий образ дій — відстоювати свої позиції і захищати себе. Якщо ви хворіли, і ваш начальник відразу ж намагається скинути дюжину нових проектів на вас відразу після вашого повернення, скажіть йому твердо і чітко, що вам треба час для повторної акліматизації, але ви можете зробити ось стільки і стільки.

Захищайте ваші межі, але не забудьте запропонувати компроміс, і ви виглядатимете як командний гравець.

начальство1

Від admin