Звичка — друга натура. І вона має на нас настільки сильний вплив, що задає тон всьому нашому життю. Усього кілька звичок — і життя стає або простішим, або набагато складнішим. І ось 7 звичок, які зазвичай ведуть до відчуття нещастя — позбудьтеся їх і ви відчуєте потрійний прилив сил та енергії:

Прагнення до досконалості

Все завжди складно, якщо ти — перфекціоніст. Такій людині дуже складно досягти стану щастя, тому що навіть шлях досягнення повинен бути ідеальним. Завжди знайдеться той, хто, в розумінні перфекціоніста, все одно в чомусь краще — будинок, квартира, кар’єра, сім’я, зачіска. Моменти щастя для такої людини дуже скороминущі та рідкісні — тільки тоді, коли вона відчула, що виконала щось ідеально, і до тих пір, поки не побачила, що хтось зробив це ще краще.

Спілкування з людьми, які завжди чимось незадоволені

Людина — істота соціальна. Ми не можемо повністю відректися від інших людей і жити відлюдниками, нікого і нічого не слухаючи. Ті, з ким ми спілкуємося, мають на нас достатньо великий вплив. Як можна бути щасливим, якщо навколо тебе постійно говорять, що життя — штука жахлива і здебільшого несправедлива і жорстока? Для деяких такі думки є переважаючими і стосуються абсолютно всього. Таких співрозмовників краще уникати і виключити цей інформаційний шум зі свого поля. Якщо ж це ваш внутрішній голос, тоді доведеться серйозно попрацювати над собою.

Постійні думки про минуле і майбутнє, замість теперішнього

Правило «тут і зараз» знають усі. Зосереджуючись на думках про майбутнє або минуле, ми втрачаємо відчуття моменту, який відбувається в найважливішому часі — «зараз». Нас часто зациклює на чомусь негативному, і набагато рідше ми згадуємо приємні моменти. Ми постійно прокручуємо думки про те, чому нам щось не вдалось, чому нам відмовили, чому ми не зробили правильно. Старі образи, невдачі — все це відкушує великий шматок від нашого відчуття щастя «тут і зараз». Для всього є свій час — посумували, проаналізували, зробили висновки і рухаємося вперед.

Порівняння себе і свого життя з іншими

У когось завжди щось краще, навіть якщо в інших аспектах життя може бути набагато гірше, ніж у вас. В цілому, постійне порівнювання себе з кимось — жахлива звичка. І чим частіше в порівняннях ви виявлялися кращими, тим болісніше буде, якщо хтось виявиться кращим за вас.

Фокусування на негативних моментах у житті

Далеко ходити не треба — постійте в черзі, де багато пенсіонерів та тітоньок передпенсійного віку, які черпають основні новини з TВ-передач і радіо. Всі розмови про те, що навколо постійно крадуть, вбивають, звільняють з роботи і «кращі» друзі крадуть з-під носа чужих чоловіків і дружин. Потім стандартно йде монолог на тему «При СРСР такого не було». Бабуся в цьому живе кожен день, і ці новини для неї і є життям. Точно так само, як і для її бабусі молодь «при СРСР» була аморальною, і так до початку створення світу.

Залежність від думки оточення

Перед тим, як щось зробити, ви завжди думаєте: «А що люди подумають (скажуть)?». Вам може здаватися, що ви перебуваєте в центрі уваги багатьох людей, і порушенням стандартних меж поведінки ви запустите механізм осуду. Якщо ви і намагаєтеся зробити щось нове, то робите це потайки від суспільства. Постійне озирання назад і косий погляд на оточуючих явно заважає особистому розвитку і, відповідно, щастю.

Ускладнення життя

Життя — штука цікава і при цьому неймовірно складна. Але найцікавіше полягає в тому, що більшість всіх труднощів і «непереборних» перепон ми створюємо собі самі.

наше-счастье

Взято

Від admin