У селі на Шумщині листоноша привласнила кошти, які місцевій пенсіонерці перерахували від держави, як компенсацію за паливо. Жінка свою провину визнає, та наголошує, – гроші їй знадобилися на лікування дитини, до того ж, – вона їх повернула. Наразі справою займається поліція, а листоноші шукають заміну, – пише Файне місто.

У цьому будинку в селі Шкроботівка на Шумщині живе пані Ганна. Жінка самотня, каже щоб прогріти хату щороку купує кілька тонн брикету. Цьогоріч на паливо у пенсіонерки пішли усі заощадження. Каже, залишилася без куска хліба. Відтак, вирішила поїхати з родичами до райцентру з’ясувати чи буде субсидія.

Ганна Ісакова, потерпіла пенсіонерка: «Я з сестрою їздили в білий дім, в той райсоцзабез і сказали – що ж вам до цього часу не принесла вона субсидії?.. Вона ще нарахована в травні місяці. А перевели в серпні…»

У районі жінці повідомили, що гроші на тверде паливо, згідно документів, виплатили через відділення Укрпошти.

Проте, як з’ясувалось, більше чотирьох тисяч гривень залишила собі місцева листоноша. Разом з сестрою пані Ганна поскаржилися в поліцію. Там з’ясували – поштарка підробила підпис.

Інна Могила, начальник слідчого відділення Шумського відділення поліції ГУНП в Тернопільській області: «Листоноша села Шкроботівка Шумського району отримавши гроші для передачі малозабезпеченій особі як субсидія на тверде паливо, не передала ці грошові кошти і в відомості про отримання поставила підпис від її імені».

Сама ж листоноша визнає – підпис і справді підробила. Каже, кошти взяла через фінансову скруту. Проте, після викриття присвоєні гроші таки повернула пенсіонерці.

Тетяна Пилипчук, листоноша с. Шкроботівка: «Я зробила – так я! Я ж не кажу, що це не я зробила – я!.. На лікування дитини. Я їздила з ним в лікарню в Тернопіль на лікування. Ми хочемо йому зробити групу дитині і була на той момент чуть-чуть криза з грішми, то я їх взяла. І договорилася з жіночкою що їх віддам».

Поки триває слідство жінка ще працює на роботі. Але, нам зізнається, керівництво наказало шукати їй заміну.

Тетяна Пилипчук, листоноша с. Шкроботівка: «Не знаю що буде далі з роботою, на даний момент шукаємо листоношу. А зарплата 1400 гривень я получила. Це було 4-го січня, я получила 1487 гривень».

У поліції кажуть, виявилось випадок не поодинокий. Після цієї гучної історії прийшли зізнаватись й інші працівники пошти. Зокрема, у селі Мирове листоноша сам зізнався, що привласнив декілька виплат – по 6 і 3 тисячі гривень. За цим фактом також розпочато кримінальне провадження.

7bd5d37e45491b2f202c8f9e35ea433a

Від admin