З нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки у Тернополі відбудеться ряд заходів, – інформує прес-служба міської ради.

Den

Зокрема, у вівторок, 22 січня о 12.00 год. на Микулинецькому кладовищі пройдуть поминальний молебень та покладання квітів до меморіалу Січових Стрільців. Після цього, о 14.00 год. центральними вулицями міста простягнеться живий ланцюг єднання «Соборність. Героїка» на знак єдності та неподільності українського народу.

Акція розпочнеться від пам’ятника борцям за незалежність України, що на Театральному майдані, далі до барельєфу В’ячеслава Чорновола, пам’ятника Ярославу Стецьку, вулицею Грушевського, пам’ятника Степану Бандері і знову до пам’ятника борцям за незалежність України.

Також у вівторок, 22 січня, в обласному краєзнавчому музеї відбудеться погашення марки до 100-річчя Соборності України. Початок о 9 годині.

А основні обласні заходи з нагоди 100-річчя Соборності України, як повідомляє прес-служба ОДА, відбудуться 22 січня на межі Борщівського району (Скала-Подільська) з Чемеровецьким районом Хмельницької області (село Гуків). Ці дійства мають символічну назву “Збруч – ріка єднання”. Початок о 12 годині.

Також у цей самий час заходи проходитимуть і в таких районах: на межі Лановецького району (село Осники) з Теофіпольським; на межі Шумського району (село Ходаки) з Білогірським; на межі Підволочиського району (смт Підволочиськ) з Волочиським; на межі Гусятинського району (смт Гусятин) з Чемеровецьким.

Цього року заходи відбудуться на території Хмельниччини. Торік, нагадаємо, область приймала у себе наших сусідів на території Гусятинського району.

 

Від admin