За підсумками 2018 року, Тернопіль увійшов до списку десяти найбільш туристичних міст України. Відповідний рейтинг був складений та оприлюднений туристичним порталом Zruchno.Travel. Згідно із висновками експертів, Тернопіль, посівши шосте місце у рейтингу, названий форпостом України.

За словами міського голови Тернополя, за останні роки наше місто по-справжньому відкрилося перед українцями та іноземними гостями.

«Ми багато зробити для розвитку туристичної галузі, але роботи ще багато. Сьогодні перед нами стоїть головна ціль – збільшити туристичний потік у Тернопіль. Допомогти українцям та іноземним гостям дізнатися більше про наш рідний Тернопіль, про його історію, культуру, духовність та людей. Туризм у різних його проявах є одним з найбільш перспективних напрямків розвитку місцевої економіки. Це додаткові податки у місцевий бюджет, нові робочі місця та покращення інвестиційного клімату Тернополя», – зазначив Сергій Надал.

Міський голова переконаний, що Тернополю з його багатою історією є ще чим привабити гостей. «По-перше, Тернопіль розташований у географічному центрі Західного регіону. Ми маємо всі шанси стати одним із туристичних центрів, українських та закордонних туристичних маршрутів по Україні. По-друге, Тернопіль є центром традиційної української культури та духовності. У місті відроджуються добрі галицькі та подільські традиції, розвивається традиційна українська кухня. Наше місто є центром національного відродження українства. Тернополяни вважають своєю місією поширення українських традицій і культури по всій Україні. І цим можна і треба зацікавити туристів. По-третє, Тернопіль – це визначний духовно-релігійний центр. Адже на території Тернопільщини сконцентрована, напевно, найбільша кількість сакральних місць християн Східного Обряду. При скоординованій роботі наше місто може стати центром християнського паломництва, як із заходу, так і зі сходу», – зауважив Сергій Надал.

Також міський голова звернув увагу на останні археологічні дослідження у Тернополі, які по-доброму шокували. «Виявляється Тернопіль старший як мінімум на декілька століть, ніж вважалося до сьогодні. Наше місто – було фактично воротами зі стародавньої України у центральну та західну Європу. Нашими спільними зусиллями ми маємо донести цю інформацію до всього світу. Але найголовніше, Тернопіль – це місто привітних та добрих людей, які завжди раді приймати гостей. І це наш найголовніший козир, який дозволяє нашому місту бути туристичним форпостом України», – підсумував Сергій Надал.

До слова, на фінансування програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму у 2018 році з міського бюджету було виділено 1,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, у квітні 2018 року в Тернополі відбулося відкриття унікального музею-крипти, що знаходиться у підземеллі Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, а також оглядового майданчика на південній вежі храму, висота якої становить 22 метри. Окрім того, у 2018 році для мешканців та гостей міста стартував новий туристично-екскурсійний проект «Вихідні у Тернополі», головною метою якого є розвиток індустрії гостинності в місті та популяризація Тернопільщини як туристично привабливого регіону.

d86c228e396dbbd26d174900bef02c0b

Віра Сотник

Джерело: TeNews 

Від admin