Щоб уславитися людиною, яка вміє смачно готувати, необов’язково закінчувати кулінарні курси і стажуватися в ресторані. Досить ставитися до справи з любов’ю і не допускати поширених помилок в приготуванні страв. Ми зібрали цілий список типових помилок, які часом роблять навіть досвідчені господині. І ось що вийшло. Вік живи вік учись…

 

Класти помідори разом з іншими овочами

Справа в тому, що томати містять кислоту, яка «гальмує» приготування інших овочів. Тому в першу чергу відправляйте в сотейник цибулю, моркву, болгарський перець, а помідори додавайте в кінці.

Промивати макарони

На поверхні відварених макаронних виробів залишається крохмаль, який сприяє всмоктуванню томатного соусу, а це важлива деталь в приготуванні пасти. І пам’ятайте: якісні макарони з твердих сортів пшениці не злипаються і не розварюються, тому перед покупкою звертайте увагу на склад.

Солити бульйон на початку приготування

Уявіть, що ви посолити бульйон на початку варіння. Потім він довго вариться і поступово википає: рідини стає менше, а кількість солі не зменшується, отже, суп вийде пересоленим.

Робити картопляне пюре блендером

Насадка блендера перетворить відварену картоплю в тягучий клейстер! Розумніше використовувати в приготуванні пюре товкачку, або вилку.

Класти в піцу багато начинки

Велика кількість начинки заважає тісту як слід пропектися. Та й їсти таку піцу незручно: інгредієнти раз у раз випадають.

Шинкувати цибулю заздалегідь

Дрібно нарізана цибуля вже через 7-10 хвилин починає гірчити, тому шинкувати її слід перед самою відправкою до страви.

Гасити соду оцтом

Чому не можна гасити соду оцтом?

При гасінні соди оцтом, випаровується велика частина вуглекислого газу, необхідного для надання тісту пишності. Радимо спробувати інший спосіб використання соди в випічці: налийте в дві склянки по 3-4 ст. л. води, в одній розведіть соду, а в другій лимонний сік або лимонну кислоту. Потім додайте вміст склянок в тісто.

Використовувати знежирені варіанти продуктів

Вибирати знежирені продукти для приготування їжі не є корисним варіантом, оскільки існує така річ, як корисний жир. Взагалі, є помилкою не додавати достатньо жиру до страв під час приготування. Жир є важливим джерелом енергії, і він допомагає тілу краще засвоювати вітаміни.

Перевіряти страву, поки вона у духовці

Дуже спокушає приготування страв у духовці, оскільки постійно хочеться її відкрити, щоб перевірити стан їжі, а також вдихнути запах випічки. Але, таким чином, ви ризикуєте отримати недопечену їжу. Кожного разу, коли ви відкриваєте духовку, вивільняється стільки тепла, що це може змінити температуру всередині. Якщо вам цікаво поглянути що з вашою стравою, ввімкніть світло та погляньте у середину через віконечко.

mikser-e1544869992393

Від admin