Тернопільщина славна своїми сімейними традиціями, багатодітними родинами, матерями, які народили та виховали п’ятеро і більше дітей. У нашій області понад 12 тисяч багатодітних сімей, у яких виховуються понад 40 тис. дітей. У четвер, 3 січня, в приміщенні ОДА відбулось вручення нагород «Мати-героїня» 19-ом багатодітним матерям нашого краю. Із почесним званням привітав їх голова ТОДА Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

barna-materi-03-01-2019-1

«Хочу подякувати вам за те, що ви є, за те, що ви долучилися до того великого числа родин, котрі своїм прикладом і своїми настановами виховують понад 40 тис. дітей нашого краю. Моє завдання, як голови адміністрації, зробити все для того, щоб діти виховувалися в сім’ях, а не перебували в інтернатах. На жаль, сьогодні все ще маємо проблему соціального сирітства», – зазначив Степан Барна, звертаючись до матерів, присутніх у залі.

barna-materi-03-01-2019-2

Він поінформував, що понад три тисячі дітей перебувають в інтернатних закладах області. Понад 900 – це діти-сироти. «Але протягом останніх місяців, – продовжив голова ТОДА, – коли ми відкривали будинки сімейного типу в Козові, Підволочиську, Бережанському районі, ми приїжджали в багатодітні сім’ї, які, крім власних дітей, взяли на виховання дітей з будинків-інтернатів. І це говорить про материнську любов, яка дає нам можливість розвивати наш край і будувати нову Україну. Тож, гарного вам святкування Різдва, родинного затишку, вашим родинам радості та успіху, а діти, яких ви виховуєте, нехай будуть вашою гордістю».

«Сьогодні ми пишаємося вами, вашими родинами, вашим вихованням і вашим героїзмом», – підсумував Степан Барна.

Від admin