538 авто розмитнили у Тернополі. Це з початку дії нових правил розмитнення та перебування на території України автомобілів на іноземній реєстрації. З них 110 – так званих «євроблях». Яка зараз ситуація на митниці, дивіться у сюжеті Тернопіль 1 .

Черги з автівок на митниці. Саме таку картину можна спостерігати у Тернополі на Текстильній. Тут кажуть, у середньому за день працівники митниці оформляють 45 автомобілів, з них 12 – на іноземній реєстрації.

Не на камеру водії розповідають, в черзі стоять по кілька годин. Зізнають, сьогодні скаржитись не мають на що. Але додають, є труднощі з власниками “євроблях”. Ті залишають авто будь-де і ідуть по своїх справах. Ми якраз стали свідками такого випадку. Також досить часто водії заїжджають на термінал, попередньо не зібравши потрібні документи. Це теж затримує чергу.

Тарас Гутик, начальник відділу організації митного контролю тернопільської митниці ДФС: “Не потрібно заїжджати на термінал без документів або не бути готовим до розмитнення”. Тарас Гутик каже, пакет документів для оформлення авто наразі не змінився. Для розмитнення обовязково треба мати технічний паспорт на транспортний засіб, який зареєстрований у іншій країні. Також принести документ, який підтверджує право власності на дане авто або право користування та декларування автівки в Україні. У митниці зазначають, 86,6% митних декларацій подали жителі Тернопільщини. Решта 13,4% – заяви від громадян з інших регіонів України. Число таких щоразу збільшується. (Причина доволі проста – тут це дешевше). Таким чином черги на тернопільській митниці виникають з двох причин – водії займають місця, а пакет документів не зібрали. І друге – до нас на розмитнення їдуть іногородні власники машин на єврономерах. Відтак, працівники Тернопільської митниці радять легалізовувати свої транспортні засоби безпосередньо за місцем проживання.

FB_IMG_1545814253318

Від admin