23 грудня відбудуться вибори в більш ніж 80 об’єднаних громадах. На допомогу виборцям експерти проектів ОБСЄ підготували інформаційні буклети та плакати.

Громадські організації, які працюють з виборцями, мають змогу роздрукувати та використовувати матеріали для роз’яснення.

Плакат пояснює деталі процедури голосування. Чи можна голосувати за ID-карткою? Чи можна проголосувати, якщо прийшов(ла) на дільницю за 5 хвилин до 20:00? Чи заборонено законом фотографувати свій заповнений бюлетень? Чи має виборець право винести бюлетень з дільниці?

Плакат «Порядок голосування на місцевих виборах» Розроблено в рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців, що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці та за запитом Центральної виборчої комісії за підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку, Міністерства закордонних справ Норвегії та Уряду Королівства Данія.

77 (1)

Матеріали будуть цікавими виборцям, які обиратимуть ради та голів об’єднаних територіальних громад.

Матеріали виготовлено в рамках проекту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проектів ОБСЄ в Україні, що виконується на запит Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проект фінансується Місією Сполучених Штатів Америки до ОБСЄ, Міністерством закордонних справ Королівства Норвегії, Федеративної Республіки Німеччина та Литовської Республіки.

content_3

Джерело: Децентралізація

Від admin