Відповідальні за прибирання снігу у дворах та проїздах – ЖЕКи та ОСББ, а доріг – комунальники. Про новий механізм роботи очищення міста знову нагадали у міській раді. У свою чергу міський голова та муніципальна інспекція провели перевірки, як прибираються двори Тернополя. І вже є покарані, – пише «Місто».

nadal-sokolovskyy-12-2018-1
Міський голова під час інспектування дворів

Інспектування прибирання дворів і проїздів

Реагуючи на скраги тернополян щодо неналежного прибирання дворів та міжквартальних проїздів, очільник Тернополя Сергій Надал разом із фахівцями відділу технагляду та керівником управління ЖКГ здійснив об’їзд міста.

Побував міський голова у дворах на вул. Л.Курбаса, 9 та вул. Морозенка, 3, оглянув стан прибирання проїзду Злуки-Чалдаєва та інших вулиць. Мер відреагував відразу. «Через неналежне виконання своїх обов’язків будуть оформлені відповідні протоколи на балансоутримуючі організації», – заявив Сергій Надал.

Також міський голова закликав тернополян бути активними та повідомляти мерію про непрофесійні дії керівництва ОСББ та ЖЕКів. Адже очільник міста видав відповідне розпорядження – мешканці будинків можуть не платити за прибирання території, якщо ОСББ та ЖЕКи погано виконують свої функції.

«Звертаюся до тернополян з проханням інформувати про неналежне прибирання дворів та міжквартальних проїздів, доріг на цілодобову гарячу лінію 15-80 та у муніципальну інспекцію. Також хочу нагадати усім, що у випадку неякісного прибирання ЖЕКами дворів, ви можете не платити за послуги з прибирання прибудинкової території. Адже вже другий рік у місті діє відповідне розпорядження», – зазначив Сергій Надал.

Зі слів міського голови, це не був поодинокий рейд з перевірки. Ситуацію з очищенням прибудинкових територій постійно відстежує спеціальна інспекція.

«На даний момент ми бачимо, що основні магістральні вулиці Тернополя доступні для проїзду, техніка працює. Щодо дворів та проїздів, то їх також перевіряє і буде перевіряти муніципальна інспекція», – підсумував Сергій Надал.

Муніципальна інспекція регулярно перевіряє якість роботи ОСББ та ЖЕКів

Виконуючи розпорядження мера, лише за один день, у неділю, 16 грудня, муніципальна інспекція здійснила перевірку понад 200 об’єктів у Тернополі. При виявленні неналежного прибирання на балансоутримуючі організації складені протоколи. Мерія жорстко, але за всіма правилами, контролює очищення міста від снігу.

Найголовніше, тернополяни мають пам’ятати: якщо сніг лежить у вашому дворі, то його мають прибирати ті, кому ви платите за прибирання прибудинкової території, тобто, ОСББ чи ЖЕКи.

До слова, фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, можна надсилати на Viber Муніципальній інспекції за номером +38 073 015 1481 або інформувати телефоном: гаряча лінія 15-80 працює цілодобово.

Прибирання доріг

У місті є дві організації, які виграли тендер на прибирання доріг міста у зимовий період, – це ТОВ «Авакс Проф» та «Міськшляхрембуд». Під час снігопадів Тернопіль очищають від снігу 22 одиниці спеціалізованої снігоприбиральної техніки. На даний момент усі дороги міста є проїзними. Якщо будуть подальші снігопади, снігоприбиральна техніка надалі працюватиме впродовж усього дня та ночі.

Підрядні організації чітко виконують свої функції і в черговий раз нагадують, як працює система очищення міста. Передбачено три рівні оповіщення населення, залежно від того, скільки випало снігу.

Зелений рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при не значних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.

Жовтий рівень – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при не значних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.

Червоний рівень – за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

Вказаний час оповіщення надає можливість населенню завчасно скоригувати свої плани щодо подальших дій, а водіям тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

За матеріалами міської ради Тернополя

Від admin