Традиційний зимовий фрукт – мандарин – на піку продажів. Але вибрати правильний цитрус не так просто.

Перше, на що потрібно звернути увагу, щоб мандарин не був липкий. Якщо він липкий – це може означати, що його обробляли хімікатами. До таких маніпуляцій перевізники вдаються, щоб якомога менше втратити на транспортуванні. Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання – довго залишається вм’ятина, швидше за все він перемерзлий.

“Мандарин, щоб був хорошим і соковитим, повинен бути легким. Ось береш його в руки – один твердіший, важчий. А другий – легенький. Він солодкий”, – говорить продавець цитрусів Світлана Дащинська, передає “Сегодня”.

Перемерзлі плоди краще не вживати, зазначає дієтолог. Адже такий цитрус втрачає майже всі корисні властивості. Але найголовніше правило – мити мандарини перед їжею. Шкірка може містити небезпечні мікроорганізми.

“На поверхні може бути набір збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій. Глистових-паразитарних інвазій з рук ту людину, яку чіпав цей мандарин перед вами”, – говорить дієтолог Борис Скачко.

Мандарин – прекрасне джерело вітаміну C, переконує дієтолог. Однак споживати цей фрукт варто не більше двох-трьох штук в день. Інакше можливе загострення шлункових захворювань.

17_main_new.1512378044

Від admin