Списиок складено на підставі пропозицій користувачів Інтернет, які зголосилися взяти участь у проекті.

Серію відеороликів про найцікавіші замки Тернопільської області, які рідко відвідують туристи, презентували в рамках проекту “Десять маловідомих замків Тернопілля”. Ролики виклав на своєму каналі в Youtube один з ініціаторів проекту, благодійний фонд MagneticOne.org, зазначивши, що проект реалізовано спільно з відділом туризму Тернопільської обласної державної адміністрації.

У презентаційному ролику голова Тернопільської ОДА Степан Барна та засновник благодійного фонду MagneticOne.org Руслан Савчишин спільно запрошують українців до мандрівки Тернопільщиною.

“Мало хто знає, що з понад ста українських замків, 34 знаходяться на території Тернопільської області. Ми б хотіли запросити вас до десяти маловідомих, але не менш вражаючих замків, які цікаві з точки зору історії, міфів та легенд”, – відзначає Степан Барна.

До списку “Десять маловідомих замків Тернопілля” увійшли:

– Бучацький замок;
– Залозецький замок;
– Бережанський замок;
– Золотопотоцький замок;
– Кривченський замок;
– Підгорянські мури;
– Сидорівський замок;
– Теребовлянський замок;
– Токівський замок;
– Язловецький замок.

На своїй сторінці у Facebook ініціатори проекту відзначили, що склали список на підставі пропозицій користувачів Інтернет, які зголосилися взяти участь у проекті.

“Шляхом опитування у мережі було відібрано перелік замків, які найбільше потребують та чекають нових допитливих туристів. Серед них переважно такі, про які мало йдеться у туристичних путівниках, хоча самі замки не менш цікаві за інші “розкручені” замки,” – йдеться у повідомленні.

Ідея проекту: привернути увагу до маловідомих об’єктів оборонного значення Тернопільської області.

d37da8c5c227d159909e59f762c6fbfa

Фото: andy-travel.com.ua

Джерело: zruchno.travel

Від admin