Стартовий етап нового сезону Кубку світу з біатлону тривав з 2 до 9 грудня у словенській Поклюці. Бронзовою медаллю відзначилась на цих змаганнях наша землячка Анастасія Меркушина. Разом зі своїм колегою по команді Артемом Тищенком, Настя посіла третю сходинку п’єдесталу пошани в одиночній змішаній естафеті.  У змішаній естафеті представниця тернопільської школи біатлону Олена Підгрушна у команді разом із Вітою Семеренко, Сергієм Семеновим та Артемом Примою посіла дев’яте місце.

В індивідуальній гонці серед жінок, де цьогоріч «золото» завоювала українка Юлія Джима, Олена Підгрушна після промаху на стартовому рубежі, відпрацювала без помилок і фінішувала 15-тою. Анастасія Меркушина завершила цю гонку відразу після свого капітана, поступившись землячці лише 0,4 секунди.

У жіночій спринтерській гонці, яку очолила фінка Кайса Макарайнен, Олена зайняла 7-му позицію, а Анастасія Меркушина фінішувала 46-тою.

В заключний змагальний день наші земляки взяли участь у гонці переслідування. Як повідомляє Федерація біатлону України, у змаганнях серед чоловіків тернополянин Дмитро Підручний фінішував на 40-ій позиції, а Олена Підгрушна допустила два промахи у вирішальній стрільбі і отримала 27 місце на фініші. Анастасія Меркушина мала у цій гонці ті ж два промахи, що і у Підгрушної на вогневих рубежах, але мав місце рух вгору з 46-го місця в спринті до 37-го в перс’юті.

Додамо, що наступний етап біатлонного Кубка світу відбудеться у австрійському Хохфільцені з 13 до 16 грудня. Спортсмени долатимуть спринт, гонку переслідування та естафети.

976af3bcf57ce5b5df13469349dd69fe_XL

Від admin