Збірна Тернопільської області, у складі якої виступали школярі віком від 9 до 17 років, стала учасником командних ігор «Cool Games». Такі змагання впродовж чотирьох днів тривали у столиці. Участь у них взяли 550 дівчат і хлопців із 24 регіонів України та міста Києва.

cool-games-tern-lypa-2018-3

«Cool Games» виявляли сильнішого та найспритнішого в естафетах та рухливих командних іграх, серед яких були «Біатлон», «Гулівер», «Конвеєр», «Флеш», «Дід Мазай і зайці», «Переправа», «Володар перстнів» та інші. Кожна команда складалась із 22 школярів у трьох вікових категоріях: 9-10 років (І дивізіон), 11-13 років (ІІ дивізіон) та 14-17 років (ІІІ дивізіон).

У складі тернопільської збірної змагались представники Тернопільської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов (перший дивізіон), спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов смт. Залізці (другий дивізіон), Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Р.Андріяшика» (третій дивізіон).

cool-games-tern-lypa-2018-1

Тернопільську ЗОШ №3 представляли Антонишин Анна, Бобровська Софія, Клим’юк Роман, Джиджора Юрій, Вівчарик Яна, Миколів Вероніка, Найда Юрій, Василевич Олексій (тренер-представник Лілія Булич), спеціалізовану ЗОШ І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов смт. Залізці – Голембйовська Наталія, Гриб Олександр, Мельник Софія, Нітефор Юрій, Мазурок Вікторія, Вівчарик Роман (тренер-представник Ярослав Нечай); Борщівський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Р.Андріяшика» – Сакалюк Ангеліна, Чорнобай Арсен, Прокопик Ілона, Сорокотяга Михайло, Осадчук Юлія, Яремчук Роман, Чубак Олена, Кубей Сергій (тренер-представник Василь Кирилюк).

cool-games-tern-lypa-2018-4

Отже, після відбіркових випробувань та ігор напівфіналу до фінального етапу було відібрано чотири команди, які змагались за перемогу. В результаті переможцями в першому і другому вікових дивізіонах стали команди Волинської області, у третьому – Рівненська область.

Щодо виступу тернопільської команди, то наші школярі у двох дивізіонах посіли п’яті місця. Так, молодша команда із Тернопільської ЗОШ №3 впевнено пройшла усі 12 естафет першого і другого етапів групового туру, в кожному з яких долаючи по п’ять кіл. В результаті тернополяни вийшли до напівфіналу, де змогли виграти у діючого переможця – команди Волині, але, поступившись одним балом суперникам із Київської області, не потрапили до четвірки кращих і посіли п’яте місце.

cool-games-tern-lypa-2018-2

За крок до фіналу – також на п’ятій позиції, у середній віковій групі зупинились і їхні колеги із Залізців, а представники Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3-гімназія ім. Р.Андріяшика» гідно змагались у відбіркових випробуваннях, однак у наступне коло змагань їм пройти не вдалося.

До речі, головний приз, згідно із регламентом змагань, отримала команда-переможець третього вікового дивізіону (14–17 років). Юні спортсмени з Рівненської області здобули право участі в World ISF Educational Games (Афіни – Олімпія, Греція, 27 березня – 02 квітня 2019 року). Другий головний приз: 4 дівчинки, які посіли друге місце в ІІІ віковому дивізіоні (Вінницька область), поїдуть до Парижа, аби взяти участь у програмі «She runs» (11-15 березня 2019 року). Захід запроваджено за підтримки Європейського Союзу та під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту. Ця програма присвячена Міжнародному жіночому дню. Суперкубок чемпіона, незалежно від вікової категорії, виборола команда Волинської області.

До речі, в офіційному суддівському складі всеукраїнського шкільного форуму «Cool Games» Тернопілля представляли викладач-методист Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Світлана Єфремова та вчитель-методист ТСШ І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Любомир Бенцал. Тернопільську делегацію очолював начальник обласного відділення КФВС МОН України Олександр Бірюков.

cool-games-tern-lypa-2018-5

За інформацією прес-служби КФВС МОН України та обласного управління фізвиховання і спорту ТОДА

Від admin